Muhabbit

Sanat Dünyası Blok Zinciri Teknolojisinden Etkileniyor Mu?

Wide Angle’ın kurucuları arasında Engin Altan Düzyatan, Birand Tunca ve Umut Tanyolu gibi tanınmış oyuncular da bulunuyor.

NFT Genel Sanat

NFT Genel Sanat

Bloomberg’ün “Kripto Para” adlı televizyon programına Wide Angle’ın Kurucu Ortağı oyuncu ve yönetmen Umut Tanyolu ve Colony’nin CEO’su Ali Erhan Tamer konuk oldu. Programda son yıllarda kripto para piyasasında popüler olan NFT’lerden ve NFT’lerin sinema-dizi sektörünü nasıl etkilediğinden bahsedildi.

Eskiden tiyatro yönetmenliği yapan ve çeşitli filmlerde rol alan Umut Tanyolu, kripto paralarla madencilik yaparak tanıştığından bahsetti. Tanyolu, Wide Angle sayesinde NFT’lerle sinema, dizi ve diğer tüm dijital içeriklerin yapımını ve dağıtımını gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Wide Angle’ın kurucuları arasında Engin Altan Düzyatan ve Birand Tunca gibi tanınmış oyuncular da bulunuyor. Tanyolu, bu konu ilgili şunları söyledi:

“Blok zinciri denilince herkesin aklına yazılım veya finans kavramları geliyor. Ancak bizim projemiz sinema ve dizi sektöründe içerik üretmek üzerine olduğu için ekibimizde sinema dünyasından insanlar da bulunuyor. “

Umut Tanyolu, Wide Angle ile ilgili şunları söyledi:

“Blok zinciri teknolojisinin dizi ve film sektöründe birçok sorunu ortadan kaldırabileceğini fark ettim. Eğer eski bir yapı üzerinde bir şeyler üretmeye devam ederseniz, daha önce ürettiklerinizi tekrar etmiş olursunuz. Blok zinciri teknolojisi, bize farklı ve yeni alternatifler sunuyor. Sinema sektöründe yeni içeriklerin üretilmesini, fonlanmasını ve pazarlanmasını şeffaf bir şekilde sağlamak için Wide Angle’ı kurduk.”

Umut Tanyolu’na göre içerikler artık çok hızlı tüketiliyor. Bu tüketim çılgınlığına eski sistemlerle cevap vermek çok zor olduğunu söyleyen Wide Angle CEO’su, çözümün, blok zinciri teknolojisinde olduğuna inanıyor.

Web 2.0 ve Web 3.0 arasındaki farklılıklara değinen Umut Tanyolu, merkeziyetsizlik kavramının önemini vurguladı ve blok zinciri teknolojisinin getirdiği NFT ve kripto paraların yatırım sistemlerinin yeniden dizayn edilebileceğini söyledi.

Sinema projelerine fon bulmanın ciddi bir sorun olduğunu söyleyen Tanyolu, blok zinciri sayesinde bir çok alandan farklı yatırımcıyı bir yerde toplayabildiğinden bahsetti.

Colony’nin CEO’su Ali Erhan Tamer ise NFT’ler hakkında şunları söyledi:

“İnsanlar, NFT’lerin ve kripto paraların tam olarak hangi soruna çözüm olarak getirildiğini veya neye hizmet ettiğini anlayabilirse, ne kadar önemli olduğunu o kadar erken fark edecekler.”

Piyasada çok fazla NFT koleksiyonu olduğunu söyleyen Tamer, bu koleksiyonlarının çoğunun sadece tasarım üzerine olduğunu da dile getirdi. Ali Erhan Tamer’e göre kullanım alanları olan NFT’ler ilerleyen zamanlarda daha çok dikkat çekecek. Tamer, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sadece dijital sanat üzerine büyümüş olan NFT pazarının artık daha fazla büyüyemeyeceğinin farkındayız. Tasarım odaklı veya çizim odaklı NFT koleksiyonlarında düşüş görebiliriz. Kullanım alanları oluşturan NFT’ler zamanla daha değerli hale gelebilir.”

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version