Muhabbit

Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Kripto Para Açıklaması Yaptı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kripto paralar hakkında birkaç önemli açıklamada bulundu.

türkiye kripto genel

türkiye kripto genel

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Habertürk’ün canlı yayınında kripto paralar hakkında birkaç açıklamada bulundu.

Kripto Paralara Hep Şüphe İle Yaklaştım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kripto paraların dolandırıcılığa yatkın bir alan olduğunu ifade etti.

“Blockchain teknolojisi, bu işin teknoloji tarafı. Kripto paralar bu teknoloji ile üretilmiş ürünler. Bir de borsa tarafı var alınıp satıldığı, daha çok dolandırıcılığın orada döndüğü bir taraf. Ben kripto paralara hep şüpheyle yaklaştım. Kişisel görüşüm bu, hükümetimizin bir politikası değil.”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Ayrıca Varank, bugün gelinen noktada kripto paraların dünya çapında fiat paranın bollaşmasıyla birlikte farklı bir yatırım aracı olarak algılanmaya başlandığını söyledi. Çok farklı teknolojilerin geliştirildiği ve Blockchain teknolojisiyle farklı uygulamaların uygulanabileceği bir dünyaya gelindiğini ekledi.

Borsa konusunda dikkatli olmak gerektiğini söyleyen Varank, Merkez Bankası’nın yayımladığı yönetmeliğe de değindi. Yönetmeliğin amacının vatandaşları korumak olduğunu vurguladı.

“Teknolojiyi hayatımıza sokmak başka bir şey kripto paraları bir varlık olarak kabul edip bir yatırım aracı olarak görmek başka bir şey, alım satımda kullanmak başka bir şey…”

Ayrıca Varank konuşmasında kripto paraların “kontrol edilemez” olmasına değindi. Kara para aklamada veyahut terörizm finansmanında kullanılabilecek bir alan olduğunu ekledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da dijital para çalışması olduğunu ve teknoloji kısmı çalışmaların TÜBİTAK ile birlikte yürütüldüğünü ifade etti. Blockchain tabanlı çalışmaların da yapıldığından bahseden Varank, “Kripto varlıklarla ilgili de ben özel olarak birkaç toplantı tertip ettim. Burada sektörle ilgili neler yapılabilir, hızlı bir raporlamayı da piyasaya çıkaracağız.” diyerek hızlı bir raporlamanın da yakın zamanda geleceğini ekledi.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version