Muhabbit

Savaş Haberlerinden Sonra Mart Ayındaki Faiz artırımı Ne Olacak?

Savaşın ekonomiye etkisi nasıl olacak? Uzmanlar cevapladı!

Son zamanlarda Rusya ile Ukrayna arası gerginlik tüm piyasayı etkiliyordu. Son olarak dün (24.02.2022) sabah saatlerinde Rusya, Ukrayna’ya karşı saldırıya geçti.

Rusya Başkanı Vladimir Putin’in saldırı emri Ukrayna ile birlikte piyasaları da vurdu. Bitcoin uzun süre sonra ilk defa 35.000 doların altına düştü. S&P 500 vadeli işlemler ise 730 puan düşüş yaşadı. (Bugün- 25.02.2022, Bitcoin 39 bin doları aştı.)

Savaş haberinden sonra oyuncu Joel Heyman bir tweet attı ve mart ayındaki faiz artırımının Putin tarafından iptal edildiğini duyurdu.

Savaş, kripto para sektörünü vurmuş olsa da Fed’in faiz artırımını iptal etmesi Bitcoin’in yükselmesi için bir adım olabilir. Çünkü Bitcoin son 3 aydır Fed’in faiz artırma ihtimalinden dolayı %40’lık bir düşüş gösterdi.

Ancak uzmanlar Fed’in sonraki aylarda tekrardan faiz artırımı yapacağını düşünüyor. Stacks Fonlarının kurucu ortağı Matthew Dibb ise konu hakkında şunları söyledi:

Fed’in mart ayındaki faiz artırımı kararından geri adım atacağını düşünmüyorum!

Ayrıca Dibb, Rusya-Ukrayna arasındaki savaş sonrasında değerli metal ve tarımın fiyatlarının da yükseleceğini açıkladı. Dibb Rusya’nın dünyadaki buğday ihtiyacının %20’sini ve doğalgaz ihtiyacının çoğunu karşıladığını dile getirdi.

Gıda satın almak için kuyruklar oluşabilir

TradingView’den alınan bilgilere göre Brent petrolün fiyatı 2014 yılından beri ilk defa 100 doları geçti. Goldman Sachs’a göre, petrol hızlı bir yükseliş daha olabilir.

Analiz uzmanı Alex Kruger şu anki durumu şöyle yorumladı:

Ham ve gıda tahıl fiyatlarının daha da yükselmesi muhtemel ve çok daha uzun süre fiyatlar bu şekilde devam edebilir. En kötü senaryo ile satın alımlarda kuyruk riski olabileceğini öngörüyoruz.

Kruger ayrıca ham gıda artışının enflasyonu temsil etmediğini ve Fed’in bu fiyat artışını görmezden gelebileceğini açıkladı.

Merkez Bankası’nın ise önümüzdeki aylarda enflasyon değişkenleri konusunda bir şeyler yapıp yapmayacağını kestiremediğini dile getirdi. Fed ve Merkez Bankası’nın konuşmaya başladığında konuların ne tarafa gideceğini bilmediğini de sözlerine ekledi.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version