Muhabbit

Sberbank ve S7 Airlines Kripto ile Bilet Satacak!

Sberbank ve S7 Airlines, blockchain tabanlı bir ödeme sistemi için işbirliği yapıyor.

Sberbank

Rusya’nın devlete bağlı en büyük bankası olan Sberbank, blockchain tabanlı bir bilet satış sistemi sunmak için büyük bir yerli havayolu şirketi ile anlaştı.

Rusya’nın en büyük bankasının, akıllı sözleşmeler ve tokenlar aracılığı ile kurumsal müşterilere anında ödeme yapmalarını sağlayacak yeni bir bilet satış platormu üzerinde S7 Airlines ile bir işbirliği yaptığı iddia ediliyor.

Yerel haber ajansı Kommersant’ın 26 Ağustos tarihli haberine göre, yeni sistem Eylül 2020’de piyasaya sunulacak. Habere göre, Rusya’da ödeme işlemi için sanal tokenlar ilk defa kullanılacak.

Bildirildiği gibi, yeni sistem kurumsal müşterileri yalnızca mevcut geliştirme aşamasında hedeflemekte. Sberbank ve S7 temsilcilerinin söylediğine göre, blockchain destekli sistemin ödeme süresinin 10 günden sadece 20 saniyeye düşürmesi planlanıyor.

Kommersant’a göre, yeni bilet satış sistemi, şirketlerin kendi blockchain uygulamalarını geliştirmelerine ve akıllı sözleşmeler oluşturmasına olanak tanıyan tescilli bir blockchain platformu kullanıyor. Bu nedenle S7 Airlines, blockchain bile uygulamasını Sberbank tarafından platformuna yerleştirmiş durumda.

Yeni girişimde tokenleştirme sürecinin nasıl uygulanacağı henüz belli değil. Sberbank, akıllı sözleşmeler kullanarak kurumsal müşterinin hesabından, meblağı “tokenize” bir şekilde çekecek gibi görünüyor. S7 Airlines’dan bir yönetici. ise, tokenların “müşterilerin gerçek hesapları ile” bağlantılı olacağını söyledi.

Hem Sberbank hem de S7 Airlines, son yıllarda blockchain teknoloji gelişimine kendini adamış iki firma. Rusya’nın büyük havayolu şirketi ve küresel havacılık ittifakı Oneworld’ün bir üyesi olan S7 Airlines’ın, 2017’de Rusya’nın en büyük özel bankası Alfa-Bank ile işbirliği yaparak, dünyanın ilk blockchain destekli bilet satın alımını gerçekleştirdiği bildirildi. Bildirilenlere göre bu bilet satış işlemi, yaklaşık 1 milyon $’ın üzerinde bir gelir getirdi.

Ağustos ayının başlarında, raporlar Sberbank’ın bire bir şekilde Rus rublesine sabitlenmiş bir stablecoin geliştirmeyi düşündüklerini ileri sürmekteydi.

Son Yazılar

Exit mobile version