Muhabbit

SBI Group Kripto Kredi Hizmetini XRP İçin Açtı!

XRP lending hizmetleri başlıyor!

SBI Group

Japon finansal hizmetler firması SBI Group, kripto para birimi ile ilgili yan kuruluşu SBI VC Trade aracılığı ile XRP kredisi verecek!

4 Şubat’ta yapılan bir duyuruya göre, SBI VC Trade Lending kullanıcıları artık 1.000 ila 100.000 adet XRP yatırıp faiz kazanabilecek.

SBI Group, “VC Trade Lending, müşterilerin kripto varlıklarını şirkete ödünç vermelerine ve kripto varlıklarının miktarına ve yatırılan süresine göre faiz kazanmalarına olanak sağlayan bir hizmettir” dedi. Ayrıca duyuruda, XRP ödünç veren müşterilerin kazanacağı yıllık faiz oranının %0.1 olduğu da açıklandı.

XRP faiz oranı, Bitcoin’in oranından önemli ölçüde düşük görünüyor. Şirket, kripto borç platformunu 2020’de resmen başlattı ve kullanıcıların BTC yatırarak %1 faiz kazanmalarına olanak sağladı.

SBI’ın borç verme platformundaki listeleme haberi, XRP için devam eden yasal sorunların ortasında geldi. XRP’ye dayalı birkaç ürünün arasındaki şirket olan Ripple, şu anda ABD’de menkul kıymetler satma iddiasıyla federal bir dava ile karşı karşıya. Bununla beraber, Japon finans düzenleyicisi Finansal Hizmetler Ajansı’nın XRP’nin bir menkul kıymet olmadığına inandığı bildirildi.

Japon finans devi, birden fazla XRP tabanlı ürün sunan büyük bir Ripple ortağı olarak konumlanmış durumda. Ekim 2020’de SBI CEO’su Yoshitaka Kitao, şirketin Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmak zorunda kalması durumunda, Ripple’ın taşınması için olası olan ülkenin Japonya olduğunu da söyledi.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version