Muhabbit

SBI Group: XRP Japonya’da, Ticaretine Devam Edecek!

SBI Group Ripple’a desteğini açıkladı.

Ripple’ın Japonya’daki büyük ortağı SBI Group, kripto para borsalarında bir menkul kıymet değil, kripto para birimi varlığı olarak XRP ticareti yapmaya devam edeceğini açıkladı.

SBI Group’un CEO’su Yoshitaka Kitao, sosyal medya platformu twitter üzerinden SEC’in XRP’ye karşı açmış olduğu davayla ilgili bir paylaşım yayınladı. Sonrasında ise XRP’nin, Japon yasalarına göre bir kripto para birimi varlığı olarak kabul edildiğini açıkladı.

Ayrıca Yoshitaka Kitao SEC’in Ripple’a karşı açtığı davayla ilgili olarak başka bir açıklamanın bağlantısını da yatırımcıları ile paylaştı.

Nomura Araştırma Enstitüsü’nden bir yazarın makalesine atıfta bulunan belgede yapılan açıklamalar incelendiğinde, Japon Fonları Uzlaşma Yasası uyarınca, SEC‘in ABD için olduğunu iddia ettiği gibi XRP’nin bir kripto para birimi varlığı olduğunu ve bir menkul kıymet olmadığı ifadelerinin olduğu görülüyor.

Bu kapsamda, ABD düzenleyicisinin Ripple’ı kayıtsız yatırım sözleşmeleri, yani menkul kıymetler satmakla suçlama girişimlerine bakılmaksızın, XRP’nin Japon dijital borsalarında bir kripto varlığı olarak ticaret yapmaya devam edeceği belirtiliyor.

Açıklamada ayrıca, ilgili taraflara SBI Group‘un doğrudan XRP’ye değil, Ripple hisselerine yatırım yaptığı söyleniyor. Bununla birlikte, SBI Group’un bir yan kuruluşu olan SBI VC Trade borsasındaki yatırımcıların ihtiyaçlarını karşılamak için XRP satın alındığı belirtiliyor. Bu nedenle de, borsalardaki mevcut XRP fiyat düşüşünün SBI’nin iş sonuçlarını etkilemediği söyleniyor.

Asya ve Avrupa’daki birçok finans kurumunun, döviz işlemleri için Ripple’ın teknolojisini kullanmayı düşündüğünü hatırlatan SBI, ABD dışındaki ve özellikle Japonya’daki genişlemesinde Ripple’ı desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version