Muhabbit

SBI Holdings ve SMFG Dijital Menkul Kıymet Borsası Açacak!

SBI Holdings ve SMFG ortaklığa gidiyor!

SBI Holdings

Japon finans devi SBI Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group ile işbirliği yaparak dijital borsa kuracak.

28 Ocak’ta Nikkei’nin yazdığı bir habere göre, yeni dijital menkul kıymet borsasının, blockchain teknolojisini kullanan ilk hisse senedi ticareti yapan Japon borsası olması beklenmekte.

Bildirilenlere göre şirketler, borsayı 2020 baharında piyasaya sürecek. Bu arada söylentilere göre platform 2023 yılında tam kapasitede çalışacak. Ayrıca SBI ve SMFG, borsa için Osaka Digital Exchange ismini seçmiş. Raporda yer alan bilgilere göre, SBI, borsanın %60’ına, SMFG ise %40’ına sahip olacak.

Yeni borsa, bir menkul kıymetler şirketi tarafından geleneksel bir kamu borsasının dışında alım satım yapmayı mümkün kılan dijital bir ticaret sistemi kullanacak.

Osaka Digital Exchange, bildirilenlere göre dünyanın üçüncü büyük borsası olan Tokyo Menkul Kıymetler Borsası (TSE) ile rekabet edecek. Yeni girişim, özellikle borsanın Eylül 2020’de sistemsel arızadan dolayı kesinti yaşayan TSE’ye bir alternatif olmayı hedefliyor.

SBI Holdings ve SMFG, Japonya’da bir dijital menkul kıymetler borsası üzerinde çalışan tek şirket değil. Nisan 2020’de Tokai Tokyo Financial Holdings, blockchain girişimi Hash Dash ile ortaklaşa bir dijital borsa geliştirme planlarını duyurmuştu.

Bu arada SBI ve SMFG, daha öncelerde akıllı telefon aracılığıyla dijital bankacılık hizmetleri sunmak için ortaklık kurmuştu.

Ayrıca SBI, kripto ve blockchain konusundaki olumlu duruşu ile ve ABD’de menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği gerekçesi ile kendisine dava açılan Ripple ile yakın bir ilişki içinde.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version