Muhabbit

Scam Proje PlusToken’den 13.000 Bitcoin Transferi

13,000 Bitcoin (BTC) PlusToken tarafından transfer edildi.

plustoken

Blockchain analiz şirketi Ergo’nun hazırladığı rapora göre son 24 saat içerisinde Çin menşeli PlusToken, miksere 13,000 Bitcoin (BTC) transferi gerçekleştirmiş bulunuyor.

Miksere transfer edilmiş olması aslında Bitcoin’lerin satılacağına dair bir işaret değil. Sadece coinlerin izini kaybettirme amaçlı yapılan bir işlem. “Bitcoin Mikseri Nedir” yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Ergo’nun raporundaki açıklamalar şu şekilde:

24 saat içerisinde 13,000 adet Bitcoin (BTC) transferi tespit ettik. Hepsi de PlusToken tarafından yapılmış görünüyor. Transferler direkt olarak miksere yapıldı.

Ergo

PlusToken

PlusToken “scam”i (dolandırıcılığı) 2019’un ortalarında PlusToken cüzdanlarında ortaya çıkan problemler sonucu yatırımcıların yatırımlarına erişememesi sonucunda ortaya çıkmıştı. Hemen ardından ise erişilemeyen bu fonlar tamamen bloke edildi ve başka cüzdanlara taşındı. Projeden bazı isimler yakalandı fakat birkaç tanesi kaçmayı başarmıştı.

Dolandırıcılar o dönemdeki karşılığı ile 3 milyar $’dan biraz fazla eden 200,000 Bitcoin (BTC), 790,000 Ethereum (ETH) ve 26,000,000’dan fazla EOS (EOS) çalmayı başarmıştı.

Bitcoin’ler Fiyata Nasıl Etki Eder

Eğer Bitcoin’ler (13,000 adet) zaman içerisinde satılırsa fiyat üzerinde ciddi bir etki oluşturmaz. Fakat eğer markete direkt olarak bir satış gerçekleştirilirse fiyat üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabilir.

Sonucunda ise son dönemde iyice popüler hale gelen margin ve vadeli işlem pozisyonları ciddi bir likidasyon tehdidi ile karşı karşıya kalabilir. Jacob Canfield’a göre konu ile ilgili takipte kalmakta ve dikkatli olmakta yarar var.

Ergo’nun analizine göre PlusToken Ağustos 2019’dan beri Bitcoin satıyor. Bu noktada ciddi satış miktarları olmasına rağmen Ağustos’tan bugüne fiyat yükseliş trendinde. Dolayısıyla eğer satışlar bu şekilde kademeli veya parça parça gerçekleşirse fiyat üzerinde bir etki yaratmayacak.

Mikserler aracılığıyla kripto paraların izi net olarak sürülememekte. Dolayısıyla da borsalar satışlara engel olamıyorlar. Ergo’nun yaptığı gibi analizler sonucunda ortaya çıkan veriler aslında yüzde 100 değil. Daha doğrusu kanıtlanabilir veriler değil.

Sizce PlusToken şatışları fiyatlama üzerinde bir etki yaratacak mı?

Son Yazılar

Exit mobile version