Muhabbit

Schwab, İlk Kripto Para Odaklı ETF’ini Piyasaya Sürmek İçin Hazırlıklara Başladı!

Finans devi Charles Schwab’ın varlık yönetimi kolu olarak bilinen Schwab Asset Management, kripto para odaklı ETF’i için kollarını sıvadı.

Finans devi Charles Schwab’ın varlık yönetimi kolu olarak bilinen Schwab Asset Management, kripto para odaklı ETF için kollarını sıvadı.

Şirket konuyla ilişkili olarak; 29 Temmuz 2022 Cuma günü yaptığı açıklamasında, şirketin ilk ETF’nin  4 Ağustos 2022 Perşembe günü New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başlayacağını duyurdu.

Schwab Asset Management’ın Genel Müdürü ve İnovasyon Başkanı David Botset ise ETF’lere ilişkin şu açıklamalarda bulundu:  

“Kripto para riskleriyle ilgilenen yatırımcılar için, doğrudan ve dolaylı olarak kripto paralarla gelir elde etmeye çalıştıkları için dikkate almaları gereken bütün bir ekosistem var. Schwab Crypto Thematic ETF, yatırımcıların ve danışmanların Schwab ETF’lerinden istenen şeffaflık ve düşük maliyetle birlikte, yatırımcıların büyüyen kripto para ekosistemine erişim sağlamalarını da hedeflemektedir.”

David Botset

İlk Duyuru Mart Ayında Yapılmıştı!

Finans devi Schwab’ın bu konuya yönelik ilk hamlesi aslında 2022 Mart ayında gelmişti. Schwab şirketi 33 milyon kullanıcısına kripto para ETF’i sunacağını o zamanlardan müjdelemişti.

İlginizi çekebilir: Fidelity Investment, Kripto Para ve Metaverse Odaklı ETF’lerini Piyasaya Sürdü!

Hatırlayacağınız üzere ABD merkezli çok uluslu finansal hizmetler şirketi olan Fidelity Investments de geçtiğimiz aylarda ETF hamlesinde bulunan şirketlerden biri. Fidelity şirket bünyesindeki yatırımcıların kripto paralar ve metaverse alanına olan ilgisini artırmak için 2 yeni ETF’ini piyasaya sürmüştü. Piyasaya 2 yeni ETF sunan Fidelity’nin ilk ETF’i “Fidelity Crypto Industry ve Digital Payments ETF (FDIG) olarak biliniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version