Muhabbit

SEC, ABD BitConnect Baş Destekçisine Karşı Karar Aldı

SEC, BitConnect davası hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

SEC

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), büyük bir kripto para aldatmacası olan BitConnect’in davasında yeni kararlar verdi. Baş destekçi Glenn Arcaro ve şirketi,Future Money Ltd’ye karşı aldığı kararı perşembe günü yaptığı açıklamada duyurdu.

Karar, Arcaro ve şirketinin eylül ayında SEC tarafından BitConnect’in borç verme (lending) programlarını teşvik etmedeki rollerinden dolayı suçlanmasından sonra geldi. Arcaro, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki BitConnect sisteminin önde gelen ulusal destekçisiydi ve kurbanlarını Future Money internet sitesi aracılığıyla yatırım yapmaya ikna etti.

Büyük Bir Kripto Aldatmacası BitConnect

BitConnect’in 2017 yılında ilk para teklifi; (ICO) zirvesinde, yatırımcılarından 2 milyar dolar çaldığı tahmin edilen en büyük kripto para dolandırıcılıklarından biriydi.

SEC’e göre Arcaro, Ağustos 2017 ile Ocak 2018 arasında BitConnect’de ABD ulusal destekçisi olarak görev yaptı. Sahte dijital varlık sistemini perakende yatırımcılara ve potansiyel yatırımcılara pazarladı. Ayrıca BitConnect’ten gelen bilgi ve talimatları ülkedeki diğer destekçilere uymaları için iletti.

Hem Arcaro hem de şirketi Future Money, tahsil edilen hükümleri ihlal ettiği için kalıcı olarak bu tarz işlere girişleri yasaklandı. Şirket giriş yasaklanması kararına rıza gösterdi. Ayrıca şirket artık, pazarlama ve satış programlarının teklifine, işletilmesine, tanıtımına, dijital varlık menkul kıymet tekliflerine doğrudan veya dolaylı olarak katılamaması ile ilgili karar alındı.

Dahası karar sonucu, Arcaro’nun ve Future Money’in, sivil cezalarla birlikte çıkarlarından oluşan hoşnutsuzluğu ödemesini gerekiyor. Ancak ödemesi gereken miktar daha sonraki aşamada kararlaştırılacak.

Arcaro’nun yanı sıra, ABD düzenleyicisi BitConnect’in kurucusu Satish Kumbhani’yi ve ülkedeki sisteme dahil olan diğer destekleyicileriyle de anlaştı. Geçtiğimiz ay ABD makamları, BitConnect’e yönelik soruşturmada ele geçirilen 56 milyon dolar değerindeki kripto parayı satmaya başlayacaklarını açıkladı.

BitConnect Nedir?

BitConnect, 2016’da çıkan kullanıcıların lending’lerine karşı BitConnect coin veren yüksek faizli, açık kaynaklı bir kripto para platformuydu. Faiz ödemeleri sözde “ticaret botu” tarafından yönetiliyordu. Bitconnect.co sisteminin en tartışılan konusu bu bottu.

7 Kasım 2017’de Birleşik Krallık hükümeti BitConnect’e şirket olduğunu kanıtlaması için iki aylık bir süre tanıdı.

3 Ocak 2018’de Texas Eyaleti Menkul Kıymetler Kurulu şirketin sisteminin ponzi sistemi olduğunu bildirdi ve kendi sınırları içinde satış yapmaması konusunda BitConnect’i uyardı.

Bunun ardında 17 Ocak 2018’de BitConnect borsası kapatıldı ve hemen sonrasında fiyatı %92 düştü. BitConnect ellerindeki paranın hepsini iade edeceğini söyledi ve BitConnect X dışındaki sitelerini kapadı. Sonrasında kullanıcıların ellerindeki BCC’yi BCCX’e çevirmelerine izin verdi.

31 Ocak ile 13 Şubat ayları arasında BitConnect varlıkları donduruldu ve üzerinde kontroller sağlandı. Sonuç olarak BitConnect ve varlıklarının aslında var olmadığı ortaya çıktı. Birçok kullanıcının kripto varlıkları geri gönderilse de 2 milyar dolarlık bir açık ortaya çıktı. Bu işe karışan şirket ve önemli kişiler ile dava devam ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version