Muhabbit

SEC Başkanı Düzenlemeler Hakkında Konuştu

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para düzenlemelerinin kripto para platformlarının düzenlenmesiyle gerçekleşeceğini dile getirdi.

Gary Gensler Sec Muhabbit

SEC Bitcoin ETF

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, şu anda mevcut olan kripto para düzenlemelerinin eksik olduğunu dile getirdi. Bununla birlikte SEC Başkanı, kripto para platformlarında yapılacak düzenlemelerin bu eksiklikleri gidereceğini düşündüğünü ifade etti.

SEC Başkanı: “Tüketicileri Korumanın En İyi Yolu Ticaret Merkezlerini Düzenlemektir.”

Temsilciler Meclisi’nin bir alt komitesinde Çarşamba günü yapılan duruşmada Kongre Üyesi Mike Quigley, Gensler’e kripto varlıklar için yeni bir düzenleyici kategori oluşturma konusunda sorular sordu.

Gensler, kripto para sektörünün genişliği yüzünden tüketicilerin korunmasının zorlaştığını ifade etti. Binlerce token projesi varken neden SEC’in sadece 75 proje için eyleme geçtiği de sorgulandı. Bunun üzerine SEC Başkanı Gary Gensler, tüketicileri korumak için eylem planı oluşturmanın can alıcı noktasının ticaret merkezlerinin düzenlenmesi olduğunu dile getirdi.

SEC Başkanı Gary Gensler, bazen emtiaların bazen de menkul kıymetlerin alım satımının yapıldığı kripto varlık platformlarına yatırımcı korumasını getirmek için Kongre ile birlikte çalışmak istediğini dile getirdi.

Gensler, kurallar olmadan piyasa katılımcılarının yatırımcı emirlerini yöneteceklerinden endişe duyduğunu da söyledi. Ayrıca Gensler, New York Borsası (NYSE) ve Nasdaq gibi platformlara uygulanan yatırımcı koruma düzenlemelerinin bir benzerini kripto para platformlarına getirmeyi umduğunu da ekledi.

Ancak Gensler, kurallarını oluşturmak ve uygulamak için daha fazla fona ihtiyaç olabileceğini dile getirdi. Şu anda, ajans bütçesinin yaklaşık %16’sının yeni teknolojilere harcandığını, düzenlenmesi yapılan firmaların çok daha büyük kaynaklara sahip olduğunu ifade etti. Gensler’e göre bu kaynaklarda da yaklaşık %4 oranında bir küçülme söz konusu.

“Kripto para sektörü birçok avantajı bünyesinde bulundururken büyük kaynak gerektiren yeni riskleri de barındırıyor.”

SEC Başkanı Gary Gensler

SEC Başkanı Gary Gensler Kimdir?

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın yönetimiyle birlikte SEC’in başına geçen Gary Gensler kimdir?

17 Nisan 2021 tarihinde SEC başkanlığı için yemin eden Gensler, mevcut görevinden önce, MIT Sloan’da profesörlük yapmaktaydı. Bununla birlikte Gensler’in ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nda (CFTC) başkanlık yaptığı da bilinmekte.

Daha fazlası için:


Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version