Muhabbit

SEC, Bitcoin Tutan Şirketlerin ETF’sini Onayladı!

SEC Volt Equity’nin fonuna onay verdi!

SEC

SEC Muhabbit

Kripto para sektörü, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Bitcoin ETF’sini onaylamasını heyecanla bekliyordu.

San Francisco merkezli Volt Equity tarafından yönetilen fon, bilançolarında önemli miktarda kripto para bulunduran şirketler için bir portföy oluşturarak kişisel yatırımcıların dolaylı olarak Bitcoin’e yatırım yapmasına olanak tanıyacak.

Volt, Haziran ayında yaptığı ilk başvuruda, fon varlıklarının %25’inin ciddi miktarda Bitcoin sahibi olan yazılım şirketi MicroStrategy’e ait olduğunu belirtmişti. Ancak Volt’un kurucusu Tad Park, yaptığı bir röportajda, BTCR olarak işlem görecek olan fonun New York Menkul Kıymetler Borsası’nda listelenmesi durumunda bu yüzdenin biraz daha düşebileceğinden bahsetmişti.

İlginizi çekebilir: ETF Nedir?

Volt ayrıca fonun Tesla, Square, Coinbase ve PayPal dahil olmak üzere yaklaşık 30 şirketin hisselerinden oluşacağını da sözlerine ekledi. Şirketin CEO’su aynı zamanda Bitcoin ile yakından iglilenen Twitter ve Marathon gibi firmaları da fona dahil etme planlarından bahsetti.

Park, Bitcoin fiyatındaki düşüşün Tesla ve PayPal gibi firmaların hisse senetleri üzerinde büyük bir etkisi olmadığından dolayı, fonun kripto paralardan daha istikrarlı olacağını iddia ediyor.

SEC Bitcoin ETF’sine Sıcak Bakıyor!

SEC’in Volt fonuna yeşil ışık yakması, Bitcoin ETF’sinin onaylanması anlamına gelmiyor. Fakat görünüşe göre SEC kripto paralara daha sıcak bir gözle bakmaya başlamış.

Park konu hakkında şu açıklamaları yaptı:

Bir sene önce böyle bir ürünün ortaya çıkması mümkün değildi. Umarım bu durum bazı şeylerin başlangıcı olur.

Bu arada, yıllar boyunca Bitcoin ETF başvurusunda bulunan Grayscale gibi firmalar, sabırsızlıkla onay almayı bekliyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında SEC başkanı Gary Gensler, böyle bir ETF’nin onaylanabileceğini fakat yalnızca Bitcoin vadeli işlemlerinin sunulabileceğini belirtmişti. Bunun üzerine Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, bu kararı “bir çocuğu diğerine tercih etmek” olarak nitelendirmişti.

Bildiğiniz gibi geçmiş zamanlarda SEC, Bitcoin ETF’lerini bazı manipülatif endişeler dolayısıyla reddetmişti. Bakalım SEC’den kripto para yatırımcılarını sevindirecek bir haber gelecek mi?

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version