Muhabbit

SEC, Fidelity’nin Bitcoin ETF Başvurusunu Onaylamadı! Şirket Metaverse ETF Başvurusu Yaptı

Fidelity bu kez metaverse ETF başvurusu yaptı.

bitcoin ethereum etf sec muhabbit

bitcoin ethereum etf sec muhabbit

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), son olarak varlık yöneticisi Fidelity‘nin spot Bitcoin ETF başvurusunu reddetti.

SEC, Fidelity’nin Wise Origin Bitcoin Trust spot borsa yatırım fonu (ETF) uygulamasını onaylamadı. ETF’i reddetme nedeni olarak, “dolandırıcılık, manipülatif eylem ve uygulamaları” önlemeyi amaçlamadığını ayrıca “yatırımcıları ve kamu çıkarlarını korumayacağını” söyledi.

İlginizi çekebilir: ETF Nedir?

Açıklamanın devamında SEC, Fidelity’nin Cboe BZX borsası başvurusunun dolandırıcılığı nasıl önleyeceğine dair yeterli delil sağlamadığını da belirtti.

Fidelity yatırımları iletişim direktörü ise kararı, şu sözlerle yorumladı:

SEC’in bugünkü onaylanmama emriyle sonuçlanan müzakerelerinin sonucundan hayal kırıklığına uğramış olsak da, fiziksel bir Bitcoin borsasında işlem gören ürün için piyasanın hazır olduğuna olan inancımızı yeniden teyit ediyoruz ve SEC ile devam eden yapıcı diyaloğu dört gözle bekliyoruz.

SEC, şu ana kadar spot Bitcoin ETF’lerini henüz onaylamamış olsa da, Ekim 2021’de Bitcoin türevleriyle bağlantılı yatırım araçlarına ilk kez yeşil ışık yakmıştı. Bildiğiniz gibi Valkyrie ve ProShares‘ten gelen Bitcoin vadeli işlemlere bağlı fonların hisseleri şu anda Nasdaq’ta listeleniyor. Ayrıca VanEck‘in Bitcoin Strategy ETF’si Chicago Board Options Exchange’de işlem görüyor.

SEC Bitcoin ETF

SEC Yakın Tarihte Bitcoin ETF’ini Onaylamayabilir!

Konu ile ilgili birçok analist, SEC’in Bitcoin bağlantılı spot ETF’leri yakın bir tarihte onaylamayacağını düşünüyor. Bununla birlikte düzenleyici kurumun, NYDIG’nin spot Bitcoin ETF’si ve varlık yöneticisi Stone Ridge Holdings Group‘un Bitcoin ETF’si ile ilgili kararını 16 Mart 2022 tarihinde açıklaması bekleniyor.

Fidelity, Kararın Ardından Metaverse ETF Başvurusu Yaptı

Fidelity, spot Bitcoin ETF başvurusunun geri dönüşünün hemen ardından bu kez metaverse ETF başvurusu yaptı. Şirket metaverse altyapısına ve daha geniş kripto varlık endüstrisine dahil olan şirketlere yatırım yapacak ETF’leri başlatmak istediğini duyurdu.

Şirketin ETF içeriği ise; kripto paralar, blockchain teknolojisi ve dijital ödeme işlemleri ile ilgili faaliyetlerde bulunan küresel şirketlerin performansını temsil etmek olarak açıklandı.

Fidelity metaverse
Fidelity metaverse

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version