Muhabbit

SEC, Kripto Para Endüstrisine Yönelik Düzenleme Getirmenin Yollarını Arıyor!

SEC yetkilisi, yatırım şirketlerine yönelik yeni öneriler düşündüklerini belirtti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından yapılan son açıklamada, kurumun, yatırım danışmanları ve yatırım şirketleri için kripto paralar hakkında yeni öneriler düşündüğü belirtildi.

Yatırım Yönetimi Bölümü Direktörü William Birdthistle, IAA Yatırım Danışmanı Uyum Konferansı’na yaptığı bir konuşmada, kripto paralar hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bilindiği üzere SEC’in yatırım yönetimi bölümü, yatırım danışmanlarıyla ilgili kuralların oluşturulmasını denetleyen bir birim olarak biliniyor.

İlginizi çekebilir: SEC Nedir?

Konferanstaki konuşmasında Birdthistle, açıklamaları arasında kripto para endüstrisine yönelik düzenleme getirmenin yollarını aradıklarını dile getirdi.  

“Yatırım danışmanları için, kripto varlıklar hakkında tavsiye vermenin, özellikle saklama kuralının yönleri olmak üzere kanuna uyumunu nasıl etkilediğine dair soruların farkındayım.”

Danışmanlar Yasası olarak da bilinen saklama kuralı, danışmanların bir müşterinin menkul kıymetlerini belirlenmiş nitelikli bir saklama görevlisi ile tutmasını gerektiriyor. 

Kripto Para Alanına Dair Araştırmalar Devam Ediyor

Hatırlanacağı üzere kurum daha önce, dijital varlıkların nasıl gözaltında tutulduğu ve bir emanetçi ararken danışmanlar tarafından hangi koruma yöntemlerinin arandığı hakkında bir çalışma da başlatmıştı.

Şimdi ise Birdthistle açıklamasında, dijital varlık alanlarında menkul kıymet kullanımıyla ilgili konularda yapılan çeşitli yorumlarla ilgili önerileri dikkate almayı planladıklarını söyledi.

“Robo-danışmanlar, çevrim içi aracı kurumlar, mobil yatırım uygulamaları ve portalları gibi doğrudan dijital platformları kullanarak menkul kıymetlere yatırım yapmak için genişleyen fırsatlar da zorluklar da sunuyor.”

Son olarak yetkili, bu alanda aldıkları yorumlar ışığında, yapılan önerileri de değerlendirmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirdi.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version