Muhabbit

SEC, SkyBridge Capital’in Bitcoin ETF’i Hakkındaki Kararını Erteledi!

SEC, ertelemelerine bir yenisini ekledi.

sec muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ertelemelerine bir yenisini ekledi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, SkyBridge Capital tarafından yapılan Bitcoin ETF başvurusu için inceleme süresini uzattığını duyurdu. SEC daha önce de Kryptoin’in Bitcoin ETF’i hakkında vereceği kararı 27 Temmuz 2021 tarihine kadar 45 gün süre ile ertelemişti. 

ETF hakkında daha detaylı bilgi için: ETF Nedir? isimli makalemizi inceleyebilirsiniz.

Bir dönem Beyaz Saray’da başkan Trump’ın danışmanlığı da yapmış olan ve aynı zamanda ünlü bir fon yöneticisi olan Anthony Scarammuci’nin şirketi SkyBridge Capital, SkyBridge Bitcoin ETF Trust’ın hisselerini listelemek ve takas etmek için 6 Mayıs tarihinde başvuruda bulunmuştu. Başvuruyu değerlendirmeye alan SEC, ilk 45 günlük inceleme süresini 25 Ağustos’a uzattı.

SEC

Kurallar Güncellenecek

Bilindiği üzere SEC, başvurular hakkındaki kararını vermek için gereken süreyi 240 güne kadar uzatabiliyor. Ancak bu 240 günlük süre sonunda Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ilgili başvurunun kabulü ya da reddi yönünde kesin bir karar vermesi gerekiyor.

Yapılan açıklamalara göre komisyon, bu gibi başvuruları değerlendirmek için daha uzun bir süre gerektiğini düşünüyor. Bu nedenle de kurallarda bir değişiklik yapılması planlanıyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version