Muhabbit

SEC Tarafından Soruşturma Geçiren Circle: İş Birliği İçindeyiz!

Şirket, düzenleyici kurum ile birlikte hareket edeceklerini dile getiriyor.

Circle

Piyasa değeri açısından en büyük ikinci stablecoin olan USD Coin‘in ( USDC ) arkasındaki şirket olan Circle, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından soruşturma geçirdiğini açıkladı.

İlginizi çekebilir: Stablecoin Nedir?

Circle tarafından yakın zaman önce yayımlanan bir düzenleyici belgeye göre, SEC, temmuz ayında İcra Bölümünden Circle’a karşı bir “araştırma mahkemesi celbi” yayımladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada SEC’nin, Circle’dan müşteri programları ve operasyonları destekleyen varlıklar hakkında bazı veriler talep ettiği dile getirildi. Circle tarafı ise bu talebi aldıktan sonra düzenleyici ile tam iş birliği yapacağını belirtti.

“Temmuz 2021’de, SEC İcra Birimi’nden bazı varlıklarımız, müşteri programlarımız ve operasyonlarımız hakkında belge ve bilgi talep eden bir soruşturma mahkemesi celbi aldık. Soruşturmalarında tam iş birliği yapıyoruz.”

Circle başvurusunun, şirketin değeri 4.5 milyar dolar olan Concord Acquisition Corp ile birleşme yoluyla özel amaçlı bir satın alma aracılığıyla halka açılma planının bir parçası olarak görülüyor.

Hatırlanacağı üzere Circle, SEC’in eski yan kuruluşu Poloniex’in işleyişine ilişkin soruşturmaları sırasında ağustos ayındaki bir davada da benzer bir açıklama yapmıştı. Yine aynı dönemde Circle, Poloniex’e karşı kayıtsız bir kripto para borsası olarak faaliyet gösterdiği için SEC’e 10 milyon dolardan fazla para cezası ödemeyi kabul etmişti.

Yaptığı açıklamalarda sürekli olarak rezerv tuttuğunu söyleyen Circle, temmuz ayı sonlarındaki açıklamasında ise, USDC rezervlerinin %61’inin nakit veya nakit benzerlerinde ve geri kalanının ticari senet hesaplarında, hazinelerde ve tahvillerde tutulduğunu ortaya koyan bir açıklama raporu yayımladı.

SEC Kontrolleri Artırdı!

SEC tarafı ise kripto para alanına karşı attığı adımları sıklaştırmaya başladı. Şeffaf bir piyasa oluşturma hedefinde olan düzenleyici kurum, sektördeki önde gelen şirketlerine karşı soruşturmalar başlatmış durumda. Hatta son olarak eylül ayı başlarında SEC, USDC ihraç eden Merkez Konsorsiyumu üyesi Coinbase‘e, USDC’nin seçkin sahipleri için faiz oranları sağlayacak bir kredi ürünü nedeniyle dava açabileceğini açıklamıştı.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version