Muhabbit

SEC Üyesi Elad Roisman, Ocak Ayında Görevini Bırakıyor!

Kripto paralara karşı yaptığı ılıman yaklaşımları ile bilinen Roisman, SEC’den ayrılıyor.

sec muhabbit

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) yönetim kurulunda görevli beş üyeden biri olan Elad Roisman, 2022 yılı ocak ayı sonunda görevini bırakacağını açıkladı.

Bir önceki Başkan Trump tarafından atanan Roisman, 2018 yılından itibaren SEC’de görev yapıyor. Hatta Biden’ın göreve gelmesinden sonra Gary Gensler’in göreve başlamasına kadar geçen süre zarfında kısa bir süre SEC başkan vekili olarak da görev aldığı biliniyor.

İlginizi çekebilir: SEC Nedir?

Normal şartlar altında, görev süresi 2023 yılına kadar sürecek olan Roisman bu süreyi tamamlamadan görevi bırakmış olacak. Ayrılık kararı ile ilgili olarak ayrıntıya yer vermeyen Roisman, şimdiki görevini, profesyonel hayatının en büyük ayrıcalığı olarak tanımlıyor. Konu hakkında sosyal medya platformu üzerinden açıklama yapan meslektaşı Hester Peirce,   Roisman ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Komisyon Üyesi Roisman, SEC’e ve ulusumuza oldukça fazla fayda sağladı. Roisman gibi alçak gönüllü, çalışkan ve vatansever biri ile çalışmaktan oldukça gurur duyuyorum.”

SEC’de görev yaptığı süre boyunca Roisman, birçok kişi tarafından kripto para endüstrisinin bir müttefiki olarak kabul edildi. ABD Senatosu Bankacılık Komitesi baş danışman olarak görev yaptığı süre boyunca, Roisman, kripto paralara karşı yaptığı ılıman yaklaşımları ile gündeme geliyordu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version