Muhabbit

SEC ve Coinbase Cephesinde Yeni Gelişmeler!

Coinbase: Toplum yararına daha geniş dijital inovasyonun geliştirilmesini ve benimsenmesini sağlamak için tüm politika yapıcılarla birlikte çalışmaya kararlıyız.

Coinbase, en son üç aylık raporunda da belirttiği gibi; token listeleme süreçleri, staking programları ve getiri yaratan ürünler (yield) gibi birçok konu hakkında SEC tarafından soruşturuluyor. Son olarak hissedarlarına düzenleyici kurumdan aldıkları mahkeme celplerinden bahsetti:

“Şirketimiz; müşteri programları, operasyonları, şirketin varlıkları listeleme süreçleri, staking programları, stablecoin, getiri yaratan ürünler (yield) ve belirli listelenen varlıkların sınıflandırılması da dahil olmak üzere mevcut ve gelecekte amaçlanan programlar hakkında bilgi içeren belgeler için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) soruşturma celpleri ve talepler aldı.”

Coinbase

Bu açıklama, Coinbase’in SEC tarafından maruz bırakıldığı baskının boyutları konusunda yeterince fikir veriyor. Borsa, belirli tokenların menkul kıymet olmadığı konusu ve içeriden bilgi ticareti (insider trading) yapmakla suçlanan eski bir Coinbase çalışanına karşı devam eden dava dahil olmak üzere birçok cephede baskı altında. Yine de Coinbase, dosyalamada bu soruşturmaların Coinbase’in mali durumu üzerinde önemli bir olumsuz etki yaratmayacağına inandığını söyledi.

İlginizi çekebilir: Coinbase’in Eski Yöneticisi “Insider Trading” Şüphesiyle Tutuklandı!

Coinbase: SEC ile görüşmelerimizde uzlaşıcı bir tavır benimsedik!

Ayrıca SEC’in, Coinbase’i ‘lending’ programı ile geçen yıl dava etmekle tehdit ettiğini hatırlamakta fayda var. Kullanıcılar tokenlarını ödünç vererek faiz kazanmaya hazır hale getirildi. Fakat Coinbase, bu programı iptal etmek zorunda kaldı.

İlginizi çekebilir: SEC’in Coinbase Soruşturmasının Kripto Para Sektörüne Olası Etkileri Neler?

Şirket, şu an her ne kadar soruşturma merceği altında olsa da hissedarlarını bilgilendirdiği yazısında, varlıklar ve düzenlemeler hakkında SEC ile görüşmelerinde “uzlaşıcı” bir tavır benimsediklerini vurguladı. Ayrıca konuyu şu ifadelerle detaylandırdı:

“Dünyadaki tüm düzenleyici uygulamalarında olduğu gibi, kripto varlıklar ve menkul kıymetler düzenlemesi hakkında SEC ile verimli bir şekilde tartışmaya hazırız. Kripto para ekonomisinde herhangi bir risk alanını ele alan uygulanabilir bir düzenleyici çerçeve oluşturmak ve toplum yararına daha geniş dijital inovasyonun geliştirilmesini ve benimsenmesini sağlamak için tüm politika yapıcılarla birlikte çalışmaya kararlıyız.”

Coinbase

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version