Muhabbit

SEC ve Ripple Arasındaki Dava Sona Yaklaştı!

SEC ve Ripple özet karar önergesi sundu.

Uzun süredir devam eden SEC ve Ripple arasındaki dava, tarafların isteği üzerine, sonuca daha çabuk varılabilmesi adına hızlandırıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple Labs, Ripple’ın XRP satışları sırasında ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğine dair hızlı bir karar alabilmek için federal bir yargıç çağrısında bulundu.

17 Eylül 2022 Cumartesi günü Ripple ve SEC ayrı ayrı önerge açtı. Her ikisi de New York’un Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesine özet bir karar çağrısında bulundu. Özet kararlar, ilgili bir taraf mahkemeye gitmeye gerek kalmadan bir karar almak için tarafların elinde yeterli kanıt olduğuna inandığında mahkemelere sunulur.

Her iki taraf da Yargıç Analisa Torres’i, Ripple’ın XRP satışlarının ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal edip etmediğine dair derhal bir karar vermeye çağırdı. Ripple, yaptığı başvuru sırasında SEC’in XRP satışlarının bir “Yatırım Sözleşmesi” oluşturduğunu kanıtlamak için bahanelerinin bittiğini savundu. SEC ise hala verdiği kararın doğru olduğunu savunuyor.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, 17 Eylül 2022 Cumartesi günü Twitter üzerinden yazdığı bir gönderide şunları söyledi:

“Bugünkü başvurular SEC’in yasayı uygulamakla ilgilenmediğini açıkça ortaya koyuyor. Yargı yetkilerini Kongre tarafından kendilerine verilen yetkinin çok ötesine genişletmek için her şeyi kabul edilemez bir çaba içinde yeniden yapmak istiyorlar.”

Ripple Genel Danışmanı Stuart Alderoty ise konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

”İki yıllık davadan sonra, SEC yatırım için herhangi bir sözleşme belirleyemiyor ve Yüksek Mahkeme Howey testinin tek bir parçasını tatmin edemiyor.”

SEC ve Ripple Özet Karar Önergelerinde Kendilerini Savundu

Ripple, özet karar önergesinde SEC’in açtığı davanın “bir varlığın herhangi bir devri üzerinde yargı yetkisinin kabul edilemez şekilde açık uçlu bir iddiasına kaydığını” belirtti. Önerge ayrıca, Ripple ile XRP token sahipleri arasında sözleşme yükümlülüğü bulunmadığını belirtti. Ayrıca SEC’in XRP token sahiplerinin Ripple’ın çabalarına dayanarak “makul bir şekilde kâr bekleyemeyeceğini” belirleyemeyeceğini savundu.

SEC ise özet karar önergesinde, sözleşmesiz herhangi bir yükümlülük olmaksızın bir “yatırım sözleşmesi” olabileceğini savundu.

Ripple ise bu tez önergesinde şu şekilde cevap verdi:

“Bu yasa değildir ve olmamalıdır. Çünkü bu temel özellikler olmadan Howey testinin makul bir şekilde uygulanabileceği hiçbir şey yoktur.”

ABD Avukatı Jeremy Hogan, 17 Eylül 2022 Cumartesi günü Twitter’da yaptığı bir yorumda durumu şu şekilde vurguladı; “Bu imtiyazlar özet bir karar için mükemmel.”.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version