Muhabbit

SEC vs Kik! Tarihi Davanın Kazananı SEC Oluyor!

SEC vs Kik davasından özet karar çıktı!

SEC vs Kik

Her şey SEC’in Kik Interactive’in 2017 yılında yaptığı bir ICO’ya usulsüz demesiyle başladı. SEC’e göre Kik’in 100 milyon dolarlık KIN ICO’su kayıt dışı bir menkul kıymet satışıydı. Bu iddiayla 2019 yılı Haziran ayında davayı açan SEC, KIN’in bir menkul kıymet olduğunu iddiasından hiç vazgeçmedi. 2020 yılı Ekim ayına girdiğimizde (01.10.2020) tarihi dava şimdilik sona erdi. Mahkeme tarafından yayınlanan özet kararda SEC’in iddiası doğru bulundu ve Kik Interactive suçlu bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Bölge Mahkemesi Yargıcı Alvin Hellestein, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Mart ayı sonunda istediği özet kararı dün (01.10.2020) verdi. Duruşmasız bir şekilde davayı sona erdirmek için istenen özet kararın 6 ay sonra gelmesiyle Kik Interactive kaçınılmaz sona bir adım daha yaklaştı.

Kanada merkezli aynı zamanda aynı isimle bir sosyal mesajlaşma platformuna sahip olan Kik Interactive’in, 2017 yılından beri kötü günler geçirdiği biliniyordu. Şirketin dibe vuracağı gibi dedikodularla geçen yılların sonunda SEC’in vurduğu darbe ile çok zamanının kalmadığı düşüncesi iyice yayılıyor.

Bununla birlikte Kik Interactive’in temyize gideceği düşüncesi de mevcut. Çünkü Kik Interactive’in KIN ICO’sunu gerçekleştirdiği yıllarda SEC’in kripto para dünyasını düzenleyici içerikte kuralları bulunmuyordu. Ancak o yıllarda da Menkul Kıymetler Mevduatı bulunuyordu. SEC’in dayanak noktası da tam olarak bu.

Kik Interactive’in mevzu bahis KIN ICO’su da tam bu noktada SEC’in radarına girdi. SEC’in bir varlığı menkul kıymet olarak belirlemek için kullandığı Howey Testi’ni KIN’e de uyguluyor. Sonuç olarak KIN’i menkul kıymet olarak tanımlayarak bu davayı açıyor. Yani geriye dönük olarak suçlu kararı alınması da bu dayanak noktasından dolayı.

Kik Interactive’in KIN ICO’sunun menkul kıymet olarak belirlenip kayıt dışı sayılması ve özet kararın suçlu olarak çıkması şu an için bir son değil. Özet karara göre 20 Ekim tarihine kadar “Tarafların birlikte ihtiyati tedbir ve maddi çözüm için önerilen bir karar sunmaları” gerekiyor.

Daha fazla SEC haberi için: SEC Haberleri
Daha fazla mahkeme haberleri için; Dava Haberleri







Son Yazılar

Exit mobile version