Muhabbit

SEC’e Şu Ana Kadar En Büyük Ceza BlockFi Tarafından Ödenecek!

SEC kripto para dünyasına ceza yağdırmaya devam ediyor.

blockfi

Kripto para borç verme (lending) platformu BlockFi, SEC’in kestiği cezayı ödemeyi kabul etti.

Bloomberg’in hazırladığı rapora göre BlockFi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) devam eden soruşturmalarını çözmek için 100 milyon dolarlık cezayı ödemeyi kabul etti.

Ödenecek olan bu miktar kripto para şirketlerinin SEC’e ödediği en büyük ceza olmasından dolayı çok önemli.

Kripto para borç verme platformu BlockFi kullanıcılara; Bitcoin, Ethereum ve Tether gibi varlıklarını vadeli hesaplarda tutmalarına karşılık yüksek faizler veriyordu. Daha sonra elindeki varlıkları çok yüksek faizler ile tekrar borç veriyordu.

Bloomberg’e göre BlockFi, cezadan sonra birçok ABD vatandaşına artık yüksek faiz veremeyecek.

BlockFi, ceza sonrası açıklama yaptı

Şirketin temsilcisi Madelyn McHugh konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Öncelikle piyasa söylentileri hakkında yorum yapmayacağım. Müşterilerimizin varlıklarının BlockFi platformunda korunduğunun garantisini verebilirim. Vadeli hesaplardaki müşterilerimiz her zamanki gibi kripto paralardan faizlerini almaya devam edecek.

McHugh’un yaptığı açıklamada var olan hesapların eskisi gibi devam edeceği açıkça belirtiliyor. Ancak yeni hesaplar için herhangi bir şey söylenmiyor.

2021 Kasım ayında SEC, BlockFi’nin %5 ile %10 arası faiz kazandıran hesapların lisanssız menkul kıymetler olduğunu belirtmişti.

BlockFi, SEC tarafından daha önce uyarılmıştı

Alabama, Kentucky, New Jersey, Texas ve Vermon gibi eyaletler BlockFi’i müşterilerine yüksek faizli ürün sunması konusunda uyarmıştı. Uyarılara kulak asmayan BlockFi bu sefer SEC’in radarına yakalandı.

Diğer borç verme platformları da gözetim altında. Coinbase yüksek faizli borç verme platformunu hazırlarken SEC‘ten uyarı almıştı. Uyarılar sonrasında Coinbase platformun piyasaya çıkışını ileri bir tarihe ertelemişti.

BlockFi’nin rakibi sayılan borç verme platformu Celsius’un da şu an bulunduğu eyalet ve federal düzenleyicilerin incelemesi altında olduğu bildiriliyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version