Muhabbit

SEC’in Coinbase Soruşturmasının Kripto Para Sektörüne Olası Etkileri Neler?

Kripto para borsaları ve token projeleri üzerinde ciddi ve ürpertici etkileri olabilir.

Coinbase eski yöneticilerinden Ishan Wahi, geçtiğimiz hafta “insider trading” (içeriden bilgi öğrenenlerin ticaret yapması) iddiasıyla ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından tutuklanmıştı. Bu olayla gündeme gelen kripto para borsası Coinbase ise SEC tarafından yakın takibe alınmıştı.

İlginizi çekebilir: Coinbase’in Eski Yöneticisi “Insider Trading” Şüphesiyle Tutuklandı!

Hatırlayacağınız gibi olay sonrası Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Coinbase’in kayıtsız menkul kıymet alım satımına izin verdiği iddiasıyla bir soruşturma başlattı. Dijital varlıklar alanında çalışan Avukat Michael Bacina, bu soruşturmanın kripto para borsaları ve token projeleri üzerinde “ciddi ve ürpertici etkileri olabilir” ifadesini kullanıyor.

İlginizi çekebilir: SEC, Coinbase’i İçeriden Bilgi Sızdırdığı ve Menkul Kıymet Listelediği İddiasıyla Araştırıyor!

Michael Bacina, bu soruşturma kapsamında birçok tokenın menkul kıymet statüsünde olup olmadığına bakılmaksızın inceleme altında olabileceğini söyledi.

SEC’in ”insider trading” soruşturmasında menkul kıymetler olarak adlandırdığı, Coinbase ya da diğer borsalarda listelenmiş ve işlem gören birçok tokenın olduğu göz önüne alınırsa; bu soruşturma, nihai bir bulgu olsun olmasın, borsalar ve token projeleri için ciddi ve caydırıcı bir etkiye sahip olabilir.

Coinbase Para Cezası Alabilir!

Avukat Michael Bacina açıklamalarının devamında; Coinbase’in bu konudan dolayı çok önemli para cezalarıyla karşı karşıya kalabileceğini ya da soruşturma neticesinde potansiyel olarak ABD’de bir borsa olarak kaydolmasının gerekebileceğini belirtti.

Ayrıca, blockchain teknolojisi ile şu anki ABD piyasa düzenlemeleri arasındaki temel uyum ve uyumsuzlukların doğru bir şekilde belirlenmesi göz önüne alındığında, mevcut iş modellerinin lisanslı ve kayıtlı bir borsa olarak var olmasının zor fakat imkansız olmadığını da sözlerine ekledi.

SEC’in bu eylemi, kripto varlık endüstrisinin proaktif katılımını teşvik etmiyor; Coinbase, düzenleyici konularda iyi niyetli bir katılım geçmişine sahiptir ve SEC’in token listeleme kriterlerini gözden geçirmesi gerekir.

Michael Bacina, sektördeki düzenlemelerin amaca uygun olması için; endüstri danışmanlığı, şeffaflık ve politika hususlarına gereken saygının verilmesi gerektiğini ifade etti.

Blockchain ve kripto paraların getirebileceği inovasyonu teşvik etmenin en iyi yolu, düzenleyiciler ve endüstri arasında şeffaf bir etkileşim ve açık rehberlik yayınlanmasıdır.

Coinbase, Herhangi Bir Menkul Kıymet Listelemediğini Söyledi

Coinbase, bu konudaki net duruşunu koruyor. Herhangi bir menkul kıymeti listelemediklerini söyleyen Baş Hukuk Görevlisi Paul Grewal, 25 Temmuz’da Twitter takipçilerine tekrar bir açıklama yaptı. Coinbase’in menkul kıymet statüsündeki varlıkları platformlarından uzak tutmak için gösterdikleri titiz süreç konusunda kendisine güvendiğini yineledi.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version