Muhabbit

SEC’in Kripto Paralarla Alakalı Kestiği Cezaların Toplamı: 2.4 Milyar Dolar!

Yeni bir rapora göre SEC, 2013’ten bu yana kripto para firmalarına 97 kere ceza kesti.

SEC Muhabbit

SEC Muhabbit

Cornerstone Research tarafından 19 Ocak tarihinde yayımlanan bir rapora göre; Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para üzerine çalışan firma ve kişilere 2013’ten bu yana yaklaşık 2,35 milyar dolar tutarında ceza kesti.

İlginizi Çekebilir: SEC Nedir?

SEC, 2013 ile 2021 yılları içinde 97 farklı yaptırım uyguladı. Toplam 2,35 milyar dolar cezanın 1,86 milyar doları firmalara kesildi. Bununla birlikte kalan 490 milyon dolarlık ceza ise şahıslardan tahsil edildi.

Rapora göre, 2021 yılında toplamda 20 dava açıldı. 20 davanın 14’ü ön satışlarla ilgiliydi. Raporun yazarı Simona Mola konu ile ilgili şunları söyledi:

SEC’in kripto paralar üzerindeki artan baskısının SEC başkanı Gary Gensler’in Nisan 2021’de atanmasıyla bağlantılı olabileceği düşünülüyor. SEC, Mayıs ile Eylül ayları arasında faaliyetlerini önemli ölçüde artırdı.

SEC, 2021 yılında ilk defa merkeziyetsiz finans (DeFi) platformuna bazı yaptırımlar uyguladı. Cornerstone Research Başkan Yardımcısı Abe Chernin, konu ile ilgili şunları söyledi:

SEC, 2022 yılında DeFi platformlarını daha fazla incelemeye başlayabilir.

Elad Roisman, SEC’ten ayrıldığını açıkladıktan sonra 2021 Aralık ayında Gensler, kripto para birimleri gözetimi konusunda kadrosunu güçlendirmek için yeni bir personel üyesi olan Corey Frayer’ı ekibe dahil etti.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version