Muhabbit

SEC’ten Justin Sun’a Yeni Dava!

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tron’un kurucusu Justin Sun’a karşı yeni bir dava açtı.

Yeni dava dosyasında SEC, Justin Sun’un incelemeye alınan dönemde “yoğun bir şekilde” Amerika Birleşik Devletleri’nde seyahat ettiğine dair nedenleri olduğunu iddia ediyor. Dosyada Sun’ın seyahat etmekle kalmayıp aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik olarak bilinçli eylemler yaptığı da belirtiliyor. SEC’e göre, bu durum Tron ve onunla ilişkilendirilen diğer iki şirket üzerinde yeterli “kişisel yetki” sağlıyor.

Justin Sun’ın ABD Ziyaretleri Ele Alındı!

Manhattan federal mahkemesine sunulan dosyada SEC, Sun’un ülke içinde en az 380 gün geçirdiğini iddia ediyor. Bu zaman dilimi 2017 ile 2019 arasındaki bir dönemi kapsıyor. Sun iddialara göre bu süre içinde Boston, San Francisco, New York City ve Massachusetts gibi şehirlere iş gezileri düzenledi ve Tron Vakfı ile BitTorrent Vakfı gibi kuruluşları temsil etti.

Söz konusu bu dava dosyasında da asıl dava dosyasındaki suçlamalar değişmedi. SEC, Sun’un ve şirketlerinin Tron (TRX) ve BitTorrent (BTT) tokenleri aracılığıyla kayıtsız menkul kıymetler sattığını iddia ediyor. SEC ayrıca, işlemlerinin Seattle merkezli kripto borsası Bittrex’te gerçekleştiğini iddia ediyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, Sun Mart sonlarında SEC’nin dava dosyasının reddedilmesini istemişti.

Son Yazılar

Exit mobile version