Muhabbit

Sekuritance Çeşitli RegTech Çözümleri İle Kripto Para Sektörüne Şeffaflık Getiriyor!

Sekuritance’ın RegTech çözümleri sektöre yardımcı olabilecek yenilikler getiriyor.

sekuritance

sekuritance

Kripto paraların hayatımıza girmeye başladığından itibaren, dünya çapında KYC ve AML düzenlemelerinde çeşitli yapısal değişiklikler meydana gelmeye başladı.

Bu kapsamda da kara para aklama ve yasa dışı fonların küresel piyasalara sızmasını içeren davalar, bu alandaki düzenlemeleri sürekli gelişmeye zorlar hale geldi. Buna örnek olarak Wirecard skandalını gösterebiliriz. Alman ödeme işleme şirketi, dolandırıcılık kapsamında soruşturma geçirdi ve uyuşturucu dağıtımına karışan paravan şirketlerin ortaya çıkmasında etkili oldu. Yine başka bir örnekte Danske Bank, bir Estonya yan kuruluşu aracılığıyla 2018 yılına kadar yıllarca neredeyse hiç fark edilmeden 200 milyar doların üzerinde para akladı.

Bu gibi olaylar çoğalmaya başladıkça, düzenleyiciler ve finans kurumları da, mali suçlara ilişkin anlayışlarını geliştirerek AML süreçlerinde iyileşme yoluna gittiler. Ancak bu çalışmalar tam anlamıyla faaliyete geçemedi.

Kripto Para Alanında Erken Önlem Alınmak İsteniyor

Şimdi ise, aynı düzenleyici kurumlar, kripto para birimi alanında da ilgili çalışmaları yaparak, geçmişteki hataların tekrarlanmaması için uğraşıyorlar. Bilindiği üzere kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesi, son birkaç yılda dünya genelinde hızla arttı. Kripto para uygulamaları genel anlamda mevcut düzenlemeleri ve çerçeveleri uygulamayı zorlaştırıyor. İşte bu nedenden dolayı herhangi bir aceleci düzenlemenin, kripto para piyasasını daha tehlikeli hale getirebileceği düşünülüyor.

Düzenleyicilerin üzerinde durduğu asıl sorun kara para aklama olarak algılansa da, aslında tek sorun bu değil. Kripto para biriminin ilk sorunlarından birine, ICO’ların çoğunun doğası gereği hileli olması ve yatırımcıların meşru teklifler ile aldatıcı teklifler arasında ayrım yapmasının hiçbir yolu olmaması gösterilebilir.

İlginizi çekebilir: ICO Nedir?

Burada gerekli olan adımların başında, kapsamlı ve etkili düzenleyici sistemin oluşturulması olarak gösterilebilir. Bu kapsamda da AB daha sıkı finansal düzenlemeler getirmeye başladı ve birçok üye ülke artık kripto para varlıklarını bireysel olarak düzenlemeye başladı.

Sonuç olarak, etkili bir şekilde düzenleme yapmak, özellikle dijital varlıklara uygulanabilecek ve finansal suçları bastırmaya yardımcı olacak mevzuat ve çözümler üretilmesi gerekiyor.

İşte burada devreye düzenleyici teknoloji platformu olan Sekuritance girerek, sektördeki bazı eksikliklere çeşitli öneriler ve çözümler getiriyor. Sekuritance, sunduğu güvenlik hizmetleri ile yasa dışı işlemlerin adalet önüne çıkarılmasını kolaylaştırmak ve düzenleyiciler ile halk arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.  

Sekuritance’ın RegTech Çözümleri

SekuritanceRegTech çözümleri ile, KYC’nin tüm yönlerinin karşılandığından emin olarak sektöre yardımcı olabileceğini belirtiyor. Platform tarafından yapılan açıklamada, Sekuritance’ın RegTech ürün paketinin içinde yer alan Sekur.Transact, borsaların müşterilerinin kim olduğunu belirlemesine yardımcı olmaktadır. Başka bir ürün olan Sekur.Trace, belirli bir kripto para işleminin veya kripto para cüzdanının herhangi bir tehlikeli dolandırıcılık veya darknet faaliyetine karışıp karışmadığını belirlemeye yardımcı olmak için dünya çapındaki devlet kurumlarına, bankalara, finans kurumlarına ve siber suç / finansal suç yetkililerine bilgi verir. Son olarak Sekur.MFA ise satıcıların ödeme almadan önce 3DS çeklerini doğrulamasını ve işlemesini sağlar.

Sonuç olarak platform, RegTech paketi ile, kripto para birimi alanındaki tüm özel oyuncuların ve yenilikçilerin, günlük kripto para kullanımını mümkün kılan küçük yatırımcıların ve tüketicileri korumakla görevli devlet kurumlarının ve düzenleyicilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini dile getiriyor.

Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Telegram: http://t.me/sekuritance

Web sitesi: https://www.sekuritance.com

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version