Muhabbit

Sekuritance, Self-Regulation Hakkındaki Düşüncelerini Topluluğuyla Paylaştı

sekuritance

sekuritance

Kripto para birimleri hayatımızda on yıldan fazla bir süredir yer alıyor. Ancak, kripto para piyasasının hızla büyümesi, kripto para düzenlemeleri için son zamanlarda ortaya çıkan tartışmalara neden oldu. Kripto para birimlerinin potansiyelinin ve değerinin sürekli artması da daha fazla kurum ve kuruluş için düzenlemeler konusunda birtakım araştırmalar ve çalışmalar yapmaya yöneltti.

Ulusal para birimlerine alternatif bir şekilde tüm dünya üzerinde kullanılması durumunda kripto para düzenlemelerinin bir zorunluluk olduğunu vurgulayan Sekuritance, kripto para düzenlemelerinin nedenlerinden çok, nasıl düzenleneceğine odaklanılması gerektiğine dikkat çekiyor.

Ulusal para birimlerinin üzerindeki denetimin, kripto para birimlerinin geliştirilmesinde ve hızla yükselmesinde önemli katkılarda bulunduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bu sebeple de, ulusal hükümetlerin kripto paralar hakkında bazı kurallar uygulamak istemesi ya da düzenlemelere sahip olması kimileri için şaşırtıcı değil. Kripto para düzenlemeleri konusunda dünyanın dört bir yanında yer alan farklı ülkelerin, düzenlemeler hakkında birbirinden farklı yaklaşımlar gösterdiğini görüyoruz. Örneğin, Çin hükümeti, kripto para madenciliği ya da kripto para ticareti konusunda oldukça sert tavırlara sahipken, Avrupa’da yer alan ülkeler ve ABD’nin de Anti-Money Laundering (AML – Kara Para Aklamayı Önleme) ve Know-Your-Customer (KYC – Müşterinizi Tanıyın) gibi düzenlemelerin verimliliğini artırmak için farklı çalışmalar sürdürüyor.

Kuralların katı olup olması konusunda düşüncelerini paylaşan Sekuritance, kripto para düzenlemeleri için kripto para uzmanlarının her türlü düzenlemeye karşı çıktığını belirtiyor. Bu karşı çıkmanın, eski finansal sisteme duyulan güvensizlik sebebiyle gerçekleştiğini savunan Sekuritance, düzenlemelerin kripto paralar için sürdürülebilir hale gelmesinde ve bir finans sistemine sahip olmasında faydalı olacağını düşünüyor. Ayrıca, kripto para borsalarının dünyanın en büyük finans bankaları ve işletmeleriyle anlaşmak istiyorsa, düzenlemelere sadık kalmaları gerektiğini belirtiyor. Sekuritance’ın bu konudaki çözümü ise, piyasalarda yer alacak olan “self-regulation” (kendi kendini düzenleme) fikri olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, Sekuritance, Self-Regulation fikrinin, US’s Crypto Ratings Council (ABD Kripto Para Derecelendirme Konseyi) ve CryptoUK gibi kuruluşlarda yeni bir fikir olmadığına dikkat çekiyor.

Self-regulation terimi, üçüncü taraflardan gerçekleştirilen düzenlemelere gerek duymadan, işletmelerin ve borsaların kendi kendilerini denetlemesidir. Self-regulationa kararlı olan işletmeler ve borsalar da ileriye dönük olumlu bir adım olarak gözükür. Self regulation yaklaşımı gösteren işletmeler ya da borsalar, kuralları gözden kaçırmak ya da görmezden gelmek yerine kendi kendilerini düzenler.

Ayrıca self regulation, kripto para işletmelerinin ya da borsalarının, bir devlet kurumunun düzenlemeleri gerçekleştirmesi ve kendileri üzerinde uygulaması yerine, düzenlemelerin nasıl uygulanacağını kendisi şekillendirerek, bunların nasıl düzenlendiği üzerinde anlamlı bir kontrole sahip olması için önem arz eder.

Self-regulationın yapısı, geleneksel sistemlerin yapısına uygun olarak, gelecek için ilerlemeyi ve büyümeyi sağlayacak bazı esnek yönergelere izin verir. Her sektörde olduğu gibi, sektörün ihtiyaçlarını sadece sektörün kendisi belirler ve bu noktada da üçüncü taraf düzenlemelerinin yerine, kripto paralar için self-regulation fikri daha ılımlı bir yaklaşıma sahiptir.

Örneğin, birkaç durum dışında, blok zincirinde tamamlanan işlemler geri döndürülemezdir. Blok zincirlerindeki işlemlerin geri döndürülemez olması da temel yapı taşlardan biri olarak öne çıkar. Bu özellik, blok zincirini şeffaf hale getirir ve blok zincirlerine erişim sağlayan herkes blok zincirindeki işlemleri görebilir. Ancak, bu özelliklerin hiçbiri geleneksek finans yapısında yer alan nakit veya kredi işlemleri için aynı değildir. Bunun gibi farklılıklar da, hükümet kurumları düzenleyicilerinin, kripto para düzenlemeleri hakkındaki düşüncelerini iyileştirmeyi ve düzenlemelerin nasıl gerçekleştirileceği konusundaki fikirlerini zorlaştırır. Ancak, kripto para toplulukları içinde gerçekleşen düzenlemeler, blok zincirini ve kripto paraları tanıyan insanlar tarafından gerçekleştirildiğinin göstergesidir.

Kripto para ve blok zinciri topluluğunda yer alanlar, kripto paralar ve finansal düzenlemeler arasındaki bağlantı için en iyi seçimlerdir. Kripto para topluluğunda yer almayanlar tarafından uygulanan geleneksel düzenlemeler, kripto para birimlerinin gelişmesine yardımcı olmak ve bunu hızlandırmak yerine, kripto paralar için daha kötü sonuçlar doğurabilir.

Kripto para piyasasında yeniliklere uyum sağlamak, daha fazla kazanç elde etmek için önemlidir. Bununla birlikte, düzenlemeler ve uyumluluk, kripto para birimlerini ve borsalarını yatırımcılar için daha ilgi çekici hale getirmek için anahtar kavramlar olarak tanımlanabilir.

Yatırımcıların, ticaretlerini gerçekleştirdikleri ve yatırımlarını yaptıkları merkezi kripto para borsaların soruşturulması, cezalandırılması veya kapatılması ihtimallerinden korkmadan cesur bir şekilde yaklaşım gösterdiklerini varsayalım. Böyle bir durumda, kripto para birimleri daha da itibar kazanır ve bu kazanılan itibar da yatırımcılar için daha fazla kazanç anlamına gelebilir. Yıllar içinde kripto para borsalarında ortaya çıkan sorunlar düşünüldüğünde, Sekuritance, kullanıcıların yatırımlarının güvenliğini sağlamak için daha fazla önem alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

Sekuritance’a göre, düzenleme karşıtlarının düşündüğünün aksine, düzenleme gereklidir. Kripto para piyasasının güvenli ve faydalı bir şekilde büyümesi için tek çözüm yolunun düzenlemeler olduğunu savunan Sekuritance, self-regulation fikrinin kripto para piyasasını ileriye taşımanın herkes için en iyi yol olduğunu savunuyor. Ayrıca, Sekuritance, düzenlemelere karşı direnmeye devam edenlerin, düzenlemeler uygulanmaya başlandığında kendilerini geride kalmış olarak düşünebilecekleri konusuna dikkat çekiyor.

Bu içerik sponsorludur.

Sekuritance Twitter: http://twitter.com/sekuritance

Sekuritance Telegram: http://t.me/sekuritance

Sekuritance Web sitesi: https://www.sekuritance.com

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version