Muhabbit

Senatör Cynthia Lummis: Dijital Varlıklar, Geleneksel Finans Ürünlerinden Daha Hızlı ve Güvenli!

Senatör, dijital varlıklar hakkındaki yanlış bilgilerden, farkındalık ve kabule doğru ilerlediğini dile getirdi.

Senatör Cynthia Lummis

Senatör Cynthia Lummis

ABD Wyoming Eyaletinden Bitcoin dostu Senatör Cynthia Lummis, gelecekte kripto para birimleri için daha iyi düzenleyici politikalar oluşturulması konusunda açıklamalarda bulundu. Senatör, Milletvekillerinin, dijital varlıklar hakkındaki yanlış bilgilerden arınarak; farkındalık ve kabule doğru ilerlediğini dile getirdi.

14 Ekim’de Scott Melker’in ev sahipliğinde yapılan ve The Wolf of All Streets podcast’inde konuşan Senatör Lummis, bu tür eylemlerin sonunda pozitif inovasyonu destekleyen düzenleyici çerçevelere yol açacağını söyledi. Ancak, engellerin olması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

“Düzenleyiciler, önce onlar hakkında bir şeyler öğrenmek yerine anlamadıkları şeyleri düzenlemeye eğilimlidirler.”

Senatör Patrick Toomey ve Ron Wyden gibi diğer milletvekillerinin yanı sıra Lummis, kripto para birimlerinin destekçisi olarak biliniyor. Hatırlanacağı üzere ağustos ayında, bu üç milletvekili, Bitcoin madencilerini ve yazılım geliştiricilerini vergi raporlama gereksinimlerinden hariç tutan bir değişiklik yaptı. Değişikliğin reddine rağmen Lummis, tüm olayın senatörler ve seçmenleri arasındaki iletişime ilham verdiğini söyledi. Milletvekillerini kripto para birimlerinin ne olduğu ve önemi konusunda eğitmek için ek çaba sarf edildiğini de sözlerine ekledi.

Ancak senatör yine de bir kripto para komisyoncusu tanımının “seviyesiz” ve “sektör için uygunsuz” olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, Lummis, kripto para birimleri düzenlemesinin endüstrinin yararına zamanla değişebileceği görüşünde. Ayrıca Lummis, halihazırda stablecoinlerin bulunması nedeniyle, dijital dolar gibi merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) gereksiz olabileceğine dikkat çekti. Çin, ve İngiltere gibi ülkelerdeki merkez bankalarının şimdiden merkez bankası tarafından verilen dijital para birimleri için baskı yaptığını dile getirdi.  

Lummis, CBDC’lerin insanların satın alma gücüne olumsuz yönde etki ettiğini ve bu nedenle, insanların gizlilik amacıyla kripto para birimi avantajlarını aramaya yönelebileceklerini belirtiyor. Ek olarak, bankaların 600 doların üzerindeki tüm işlemleri raporlaması için getirilen IRS kuralının da, insanları geleneksel finanstan uzaklaştırabileceğini dile getiriyor.

Bitcoin Enflasyondan Korur

Neden bir Bitcoin savunucusu olduğu sorulduğunda Lummis, enflasyon ve borcun etkilerinden korunmada yardımcı olduğu açıklamasını yapıyor.

“Aldığımızdan daha fazla para harcayarak ABD dolarının değerini düşürüyoruz ve bunu yaparken, emekliliğim için biriktirdiğim her dolar, sonunda emekli olduğumda çok daha az olacak.”

Senatör ilk Bitcoin’lerini 2013’te satın aldığını ve yakın zamanda 100.000 dolarlık başka bir satın alma ile bakiyesini artırdığını belirtti.

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi yapmasına da atıfta bulunan Lummis, banka hesabı olmayanlara bu şekilde kripto para birimleri ile daha iyi hizmet edileceğini belirtiyor. son olarak ise dijital varlıkların, geleneksel finanstan daha hızlı ve daha ucuz işlemlerle güvenli ve özel olduğunu söylüyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version