Muhabbit

Senatör Ted Cruz: “Teksas, Kripto Para Madencilik Merkezi Olmalı”

Cruz, kripto paraların ABD’nin teknolojik gelişimi için önemli bir etkiye sahip olacağını dile getirdi. 

teksas

teksas senatör

Amerika Birleşik Devletlerinin Teksas Eyaleti Senatörü Ted Cruz, Teksas’ın Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için bir merkez haline gelmesini istediğini belirtti. Kısa süre önce düzenlenen Blockchain Summit 2022’de konuşan politikacı, kripto paraların ABD’nin teknolojik gelişimi için önemli bir etkiye sahip olacağını dile getirdi. 

Kripto paraların madencilik faaliyetlerine de değinen Cruz, halihazırdaki petrol ve gaz çıkarımından doğan enerjinin Bitcoin madenciliği için kullanılabileceğini belirtti. Böylece, bölgeye para akışı sağlanabileceğini söyleyen senatör, madencilik faaliyetinin fırsata çevrilebileceğini belirtti.

“Bitcoin madenciliğinin güzelliği, ona her an müdahale edebilmemize dayanıyor. Bitcoin madenciliği faaliyetini bir saniyeden çok daha kısa sürede kapatabilirsiniz. Böylece ihtiyaç olduğunda bu enerjiyi insanların evlerini ısıtmak veya soğutmak için genel şebekeye sunabilirsiniz. Bu çok faydalı ve muazzam bir özelliktir.”

Enerji fiyatları bakımında oldukça düşük maliyetli hizmet sunduklarını belirten Cruz, bu özelliği nedeniyle bölgenin, kripto para endüstrisi için çekici bir yer haline geldiğini vurguladı. Kendisini Bitcoin’in coşkulu bir hayranı olarak tanımlayan senatör bunu şu cümle ile açıkladı:

“Bitcoin’i seviyorum çünkü hükümet onu kontrol edemiyor.”

Bölge Madencilik Merkezi Olmalı

Kripto paralara yatırım yaptığını da belirten Cumhuriyetçi Milletvekili, şu an için portföyünde sadece Bitcoin bulundurduğunu belirtti. Her hafta elde ettiği birikimler ile Bitcoin satın aldığını söyleyen Cruz, şu açıklamayı yaptı:

“Bitcoin’in yatırım, fırsat ve refah anlamına geldiğini düşünüyorum. Ayrıca Bitcoin finansal bağımsızlık için bir araç konumuna geldi. Bu nedenle Teksas’ta Bitcoin madenciliği faaliyetlerinin büyümesini oldukça büyük bir gelişme olarak görüyorum.”

Bilindiği üzere Teksas, ABD’deki en hızlı büyüyen kripto para madenciliği merkezlerinden biri konumunda yer alıyor. Kripto para madenciliği için daha az düzenleyici gözetim ve daha düşük enerji maliyetleri, Teksas’ta oldukça uygun bir ortam yaratıyor.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version