Muhabbit

Seul Kendi Kripto Parasını Geliştireceğini Açıkladı!

2018 yılında Seul Belediye Başkanı’ndan şehrin kendi kripto parasını geliştireceği duyurusu gelmişti. Yeni açıklamayla, Seul’deki ulaşım ve benzeri kamu hizmetlerinde kullanılması amacıyla S-Coin projesini başlatmak istediklerini açıkladı.

”Seul kendi kripto parasını geliştirecek.” duyurusunu 2018 yılında Seul Belediye Başkanı’ndan duymuştuk. Yeni açıklamayla, Seul’deki ulaşım ve benzeri kamu hizmetlerinde kullanılması amacıyla S-Coin projesini başlatmak istediklerini kamuoyuna ilan etti. Başkanın açıklamasına göre proje 2020 yılında gerçekleşecek. S-Coin, Kore hükümeti tarafından Samsung SDS ve IconLoop’un desteğiyle programlanacak.

S-Coin Nasıl Çalışacak

Seul’de yaşayanlar vatandaşlık görevlerini yerine getirdikçe S-Coin alacaklar. Görevler arasında kamu anketlerine katılma ve vergi ödemesi yapmak gibi maddeler bulunuyor. Ek olarak S-Coin, sehirde bir gençlik ödeneği olarak kullanılabilme potansiyeline sahip. Projeyle birlikte kripto paranın şehrin dört bir yanındaki dükkan ve marketlerde kullanılması hedefleniyor. ZeroPay ile kurulan ortaklıkla beraber QR kod aracılığıyla ödemeler kolaylıkla gerçekleşebilecek. ZeroPay şuanda Seul’de aktif olarak kullanılmakta. ZeroPay QR koduyla birlikte sadece telefon kullanarak ödeme yapabiliyor. 2020 yılı içerisinde 14 kamu kuruluşu aynı anda S-Coin kullanmaya ve kabul etmeye başlayacak. Belge yönetimi, sosyal yardımlar ve araç tescili gibi işlemlerde yapılan ödemeler bu kripto para ile yapılacak.

Seul, Endüstri 4.0’da dahil olmak üzere teknoloji, bilgi ve iletişim alanında dünyanın önde gelen şehirlerinden biri. Dolayısıyla blockhain gibi yeni teknolojileri de ilk entegre edenlerden biri biz olmalıyız.

Seul Hükümeti S-Coin’i, Seul’ü Asya’nın ilk akıllı şehri noktasına taşıması adına çok önemli bir adım olarak görüyor. Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-In’de blokchain teknolojisi entegrasyonunua tam destek vermiş durumda. Ekonominin canlandırılmasına büyük bir katkısı olacağını düşünen Jae-In, S-Coin’in günlük hayatta kullanımının önemine vurgu yaptı.

IconLoop ve Seul Yeni Bir Blockchain Servisi Oluşturuyor

Seul Hükümeti ve IconLoop’un ortak projesiyle yeni bir Seul Şehir Kartı oluşturuldu. Kart kamu hizmetlerinde kullanım için kimlik doğrulaması sunacak. Aynı zamanda dönemsel iş kollarında işci ile işveren arasında yapılacak iş şözleşmeleri bu hizmet içerisinde düzenlenip imzalacak. Yakın gelecekte ise bağışlar, sağlık yönetimi, ve çevrimiçi sertifika doğrulaması işlemleri de bu proje içerisinde gerçekleşebilecek.

Seul ve Blockchain

S-Coin projesi Seul ve blockchain ilişkisinin sadece başlangıcı olacak. Samsung ile yapılan ortaklıkla beraber farklı blokchain çözümleri geliştirilecek. İlerleyen dönemde şehir sakinleri, oy kullanma ve otopark ücreti ödeme gibi hizmetleri de blockchain üzerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirebilecekler. İsim, doğum tarihi ve banka hesapları gibi kişisel bilgiler blockchainde saklanarak uygulamalar üzerinden sahipleri tarafından erişilebilir ve ilgili yerlere kolay ve güvenli bir şekilde ulaştırılabilir hale gelecek.

Son Yazılar

Exit mobile version