Muhabbit

ShapeShift’ten DeFi Adımı! KYC Gereksinimi Kalkıyor!

Kripto para platformu ShapeShift, tam anlamıyla merkezsiz bir yapıya geçiş yapacağını açıkladı.

shapeshift

Kripto para platformu ShapeShift, tam anlamıyla merkezsiz bir yapıya geçiş yapacağını açıkladı.

Kullanıcılarını koruma amaçlı olarak merkezsiz bir yapıya geçiş yapacağının altını çizen ShapeShift, KYC gereksinimini de ortadan kaldırdığını duyurdu.

Platformun kurucusu Eric Voorhees tarafında yayınlanan blog yazısı ile hayata geçen merkezsiz platform, 6 yıllık bir deneyimin ardından temel bir değişikliğe gittiğini açıkladı.

Bitcoin’den yola çıkan yazıda, Bitcoin’in merkeziyetsiz, açık ve değiştirilemez yapısına değiniyor. Bitcoin için hedefin oldukça basit olduğunu belirten Voorhees, “dürüst ve tarafsız bir değer temelinde refah” vurgusu yapıyor.

MtGox skandalının ardından, kullanıcıların basit ve güvenli bir şekilde işlemlerini yapabileceği bir platform olmak üzere hayatına başlayan ShapeShift, karşı taraf riski olmadan bir varlığın bir diğerine çevirilmesi adına oluşturulmuştu.

2018 yılı itibarıyla KYC işlemlerini başlatmak zorunda kaldığını belirten platform, KYC bilgilerini toplamanın oldukça tehlikeli olduğunu vurguladı. Sadece ABD’de yılda kabaca 20 Milyon insanın kimlik bilgilerinin açığa çıktığını belirten Voorhees, 17 Milyar $ değerinde varlığın bu bilgilerin sızdırılması sonucu çalındığının altını çiziyor.

Yeni yapısı sayesinde merkezsiz protokollerle etkileşimde olacak olan platform, KYC talep etmeyecek.

Bu entegrasyonu 2018 yılında neden getirmediklerine de değinen Voorhees, 2018 yılında merkezsiz protokollerin henüz yeterince olgunlaşmadığını belirtiyor.

An itibarıyla sadece ERC-20 tokenleri desteklediklerini belirten platform, 2021 yılın ilk çeyreğinde Bitcoin ve diğer birçok blockchain ağı ile direkt olarak entegrasyona girebileceğini açıkladı.

ShapeShift’in KYC’siz yeni versiyonu hakkında ne düşünüyorsunuz?

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version