Muhabbit

SHIBA Nedir? Nereden Satın Alabilirsiniz?

Shiba Inu’nun nasıl ortaya çıktığını biliyor muydunuz?

Shiba

shiba inu muhabbit

Son günlerde çok popüler olan SHIBA, DOGE gibi şaka amacı ile tasarlanmış ve SHIBA Onu cinsi köpekten ilham alınarak ortaya çıkmıştır.

Shiba Inu Grafiği. Kaynak: CoinGecko

Geçtiğimiz haftalarda Shiba token, kripto para piyasalarında ciddi bir hacim oranı yakaladı. Oluşan bu hacim ve popülerlik ile beraber Shiba, fiyatını 1 hafta içinde tam 18 katına çıkardı. 30 gün öncesine bakacak olursak, durum daha da ciddi. Fiyatını tam olarak 280‘e katlayan token, Elon Musk’ın popülaritesinden yararlandı.

Kurucusu Ryoshi tarafından, ERC20 standardı ile geliştirilen Shiba’nın toplam arzı tam 1,000,000,000,000,000 ile sınırlandırılmış.

Shiba’nın Ortaya Çıkışı

Kurucu Ryoshi, 2020 yılında Japonya Osaka’da bir etkinlikte, yakın arkadaşı ile beraber kripto paralar ile ilgili bir sohbete daldı. Arkadaşıyla vizyonunu paylaşan Ryoshi, bu vizyonun hayata geçmesi için ondan yardım istedi. İki kafadar, ERC20 standardından yardım alarak $SHIB için bir akıllı sözleşme hazırladı. Oluşturulan yeni tokenin toplam arzının %50’si Vitalik Buterin’e gönderilirken, diğer yarısı satış işlemlerinin gerçekleşmesi adına bir akıllı sözleşmeye aktarıldı.

Ayrıca kripto para, çıktığı ilk günden bu yana topluluğun önerileri ve istekleri doğrultusunda aktif bir şekilde şekillendi. Başarıya ulaşan bu strateji ile beraber topluluk daha da büyümeye başladı. Bu durumun ışığında ShibaSwap isimli merkeziyetsiz bir borsanın duyurusu yapıldı.

Gelecekte Bizi Neler Bekliyor?

Shiba’nın gelecek planları arasında, mevcut Shiba Inu ürünlerinin bir standarda oturtulması, global ticaret platformlarına entegre edilmesi, Artist Incubator, ShibaSwap gibi projelerin geliştirilebileceği platformların düzenlenmesi ve yeni token paritelerinin açılması var.

Shiba Token Nereden Satın Alınır?

Geçtiğimiz günlerde dünyanın hacimsel olarak en büyük borsaları Binance, OKEx, Huobi gibi borsalarda listelenen Shiba Coin, son olarak 12 Mayıs itibarıyla yerli bir borsa olan Coinzo’da işleme açıldı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version