Muhabbit

Shopify, Bitcoin Ödemelerini Kabul Edebilmesi İçin Strike İle Entegre Oldu!

Jack Mallers bugün Bitcoin 2022 konferansında yeni entegrasyonu duyurdu!

Bitcoin Lightning Shopfigy

Bitcoin Lightning Shopfigy

Chicago merkezli ödeme uygulaması Strike, küresel e-ticaret devi Shopify ile entegre oldu. Shopify’dan alışveriş yapan kullanıcılar, Bitcoin Lightning Network üzerinden Bitcoin ile ödeme yapabilecek.

Lightning Network (LN), Bitcoin ağındaki işlemlerin daha hızlı ve ucuz gerçekleştirilmesi için tasarlanmış bir Layer-2 ölçekleme çözümüdür.

Strike’ın CEO’su Jack Mallers, 7 Nisan 2022 Perşembe günü Miami Bitcoin 2022 konferansında yeni entegrasyonu açıkladı. Bu haberle birlikte Shopify, neredeyse iki milyon kullanıcının Bitcoin ile ödeme yapmasını sağlayabilir.

Macrotrends’ten alınan verilere göre Shopify, yıllık yaklaşık 4,6 milyar dolar gelirle dünyanın 18’inci en büyük e-ticaret şirketidir. Shopify, kullanıcıların 175 farklı ülkede çevrim içi mağaza kurmasını sağlar.

Jack Mallers, konu hakkında şunları söyledi:

Shopify’ı kullanan herhangi bir çevrim içi satıcı, kripto para ödemelerini kabul edebilir. İşlemler hızlı bir şekilde gerçekleşir. Aracı olmadığı için %3’lük bir komisyon ücreti kesilmez.


Mallers’a göre Lightning yoluyla Bitcoin kullanmanın başlıca avantajlarından biri ise mevcut yaygın elektronik ödeme yöntemlerinde ödemelerin satıcıya ulaşması 2 gün veya 15 gün sürüyor. Ancak Lightning yoluyla ödemeler anında gerçekleşir. Bu da satıcıların kendi muhasebe hesaplarını daha rahat yapmasını sağlayabilir.

Mallers ayrıca Strike’ın Blackhawk ödeme ağıyla olan ortaklığını da açıkladı. Şirket, yıllık yaklaşık 2,5 milyar dolar gelir elde ediyor. Bununla birlikte web sitesinde 28 farklı ülkede 400.000’den fazla mağazada ürünlerinin satıldığı belirtiliyor.

Shopify CEO’su Coinbase Yönetim Kuruluna Katıldı!

E-ticaret sitesi Shopify’ın CEO’su ve Kurucusu Tobias Lütke, 2022 Şubat ayında Coinbase’in Yönetim Kuruluna katıldı.

Kripto para borsası Coinbase, uluslararası kripto para yatırımcılarına hitap eden daha yeni ürünler ortaya koymak istiyor. Coinbase, bu büyüme planlarını gerçekleştirmek için Tobias Lütke’ni de kadrosuna dahil etti.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version