Muhabbit

Short Pozisyonlar Likidite Oldu! Ethereum’un Gözü 3 Bin Dolarda!

Bir yükseliş trendine giren kripto paralar short işlem açanlar için kabusa dönüştü. ETH ile birlikte BTC, LUNA ve SOL’da likidasyon yüksek.

ethereum

Son 24 saat içerisinde 40 milyon dolardan fazla varlık, Ethereum’un yükselişi ile birlikte likidite oldu. Dünyanın en büyük 2. kripto para birimi, haberin yazıldığı şu dakikalar itibarıyla (19.03.2022) 2.959 dolar seviyesinde değer görüyor.

Geçtiğimiz cuma günü Ethereum’da ciddi bir alım işlemi gözlemlenmişti. 24 saat içerisinde Ethereum, yüzde 5’lik bir artış yakaladı. Bu artış ile birlikte, Ethereum short pozisyonlarında da artış yaşanmaya başladı ancak Ethereum yükselişine devam etti.

İlginizi çekebilir: Ethereum Kurucularından Vitalik Buterin, Dünyaca Ünlü TIME Dergisine Verdiği Röportajda Eski Kurucu Ortaklarını Hedef Aldı!

2021 Son Çeyreğe Göre Neler Değişti?

Coinglass verilerine göre Ethereum fiyatında yaşanan bu hareketlenme ile, son 24 saat içerisinde 50 milyon dolardan fazla pozisyon likidite oldu. Bu likidasyonun 40 milyon doları short pozisyonlara ait.

Ethereum, Kasım 2021 tarihinden beri büyük baskı altında. ETH, Ocak 2022 tarihinde 2100 dolar bandına gerilemişti. Bu değer, Kasım 2021’deki ATH (Tüm Zamanların En Yüksek) seviyesinden yüzde 50 daha az. Bu gerileme ile birlikte short pozisyonları sayısını her geçen gün artırdı.

Beklenen kötü tabloya rağmen son günlerde Ethereum hızlı bir yükselişe geçti ve short pozisyonlarda önemli bir likidasyona neden oldu. Ethereum short likidasyonlarında listenin başında iken; BTC, LUNA ve SOL gibi kripto paraların Ethereum’u takip ettiğini görüyoruz.

Daha fazla Ethereum haberi için buraya bakabilirsiniz.

Ethereum Ağı İşlemlerinde Artış Var

Ethereum fiyatındaki hızlı artış, Ethereum ağında da hareketlenmeye sebep oldu. Bir on-chain analiz platformu olan Santiment verilerine göre, son 1 ay içerisinde Ethereum balinalarının transferleri en yüksek seviyesine ulaştı.

Ethereum 2 Mart’tan bu yana 2900 dolar seviyesine ilk kez geri geldi. Balina işlemleri de yoğun. Dün (18.03.2022) yapılan işlem sayısı 7 binin üzerindeydi ve 100 bin dolardan fazla işlem ücreti ödendi. Bu rakamlar, Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana en yüksek seviye.

Son günlerde bir dikkat çekici bilgi daha karşımıza çıkıyor. Kripto para borsalarından Ethereum çıkışlarında artış yaşanıyor. Bugün itibarıyla kripto para borsalarındaki Ethereum miktarı en düşük seviyesine ulaştı. Yatırımcılar yoğunlukla Ethereum’larını soğuk cüzdanlara çekiyor ve bu hafta 10,4 milyon adet Ethereum’un akıllı kontratlar ile stake edildiği görülüyor.

Daha Fazla Altcoin Haberleri İçin: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version