Muhabbit

Siber Saldırılar Devam Ediyor! Bu Kez Nomad Bridge Hacklendi!

Saldırganların bu seferki hedefi Nomad köprüsü oldu.

Kripto para piyasasının gelişmesiyle birlikte bu alandaki siber saldırılar da eş zamanlı olarak artış gösteriyor. Bu seferki saldırının hedefinde ise blockchain ağları arasında köprü görevini üstlenen platform, Nomad Bridge oldu.

Gerçekleşen saldırıda Nomad köprüsünden kısa süre içerisinde milyonlarca dolarlık WETH ve WBTC çekimi yapıldı. Yaşanan siber saldırıda Nomad köprüsünün kaybı tam olarak bilinmese de 100 milyon dolarlık bir siber saldırı olduğu iddia ediliyor. Siber saldırının tek bir kişi tarafından mı yoksa birden fazla kişi ile mi gerçekleştirildiği ise henüz bilinmiyor.

Nomad Ekibi: “Yaşanan Siber Saldırının Farkındayız!”

Yaşanan siber saldırıyla ilişkili olarak Nomad ekibi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda durumun farkında olduklarını şu sözlerle ifade ettiler:

“Yaşanan siber saldırının farkındayız. Ve konuyla ilişkili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güncel bilgileri sizlerle paylaşıyor olacağız.”

Nomad Ekibi

Siber Saldırganların Hedefinde Köprüler Yer Alıyor!

Bildiğiniz üzere son zamanlarda saldırganların hedefi popüler köprüler. DeFi protokolü Inverse Finance ve Axie Infinity’nin Ronin köprüsü ile Harmony köprüsü yakın zamanda siber saldırıya uğrayarak büyük kayıplar yaşamıştı. Saldırganların bu seferki hedefi ise Nomad köprüsü oldu.

Yaşanan bu siber saldırı sonrası foobar isimli bir Twitter kullanıcısı takipçilerine şu şekilde uyarılarda bulundu:

https://twitter.com/0xfoobar/status/1554234268884389888

“Ronin köprüsü saldırıya uğradı. Milyon dolarlık WETH ve WBTC çıkışı gerçekleşiyor. Eğer mümkünse tüm paranızı platformdan çekin. İçeride hala 126 milyon dolar gözüküyor.”

foobar

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version