Muhabbit

Silk Road Kurucusu Ross Ulbricht, 3 Milyar Dolarlık Borcuna Karşılık Bitcoin’lerini ABD’ye Devredecek!

Ross Ulbrich’in davasında ise yeni gelişmeler yaşanıyor.

Silk Road, 2011 yılından itibaren yasa dışı madde satışı yapan, çevrim içi bir karaborsa marketi olarak bilinmektedir. 2015 yılında Silk Road kurucularından Ulbricht, şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ross Ulbrich’in davasında ise yeni gelişmeler yaşanıyor. Ulbrich’in mahkeme belgelerine göre, Ulbricht, ödemesi gereken 183 milyon dolarlık tazminatın iptali için yetkililerle sessiz bir şekilde anlaşmaya vardı.

Silk Road uyuşturucu ve yasa dışı maddelerin satışının yapıldığı, ödeme yöntemi olarak lider kripto para birimi Bitcoin’in kullanıldığı bir market olarak faaliyet gösteriyordu. 2011 yılında faaliyete geçmiş olan pazar yeri, Amerika’nın müdahalesiyle 2013 yılında FBI tarafından çökertilmişti.

Silk Road Pazar Yeri Kapatılmadan Önce 69 bin 370 BTC’nin Çalındığı Büyük Bir Hacklenme Yaşamıştı!

hack

Silk Road pazar yerinde 69.370 adet BTC’nin çalındığı büyük bir hack olayı yaşanmıştı. Bu olaydan kısa bir süre sonra ise Silk Road pazar yeri tam olarak faaliyete kapatılmıştı. Ross Ulbricht, 2015 yılında ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasının yanı sıra ayrıca kurucusu olduğu Silk Road’ın faaliyetlerinden dolayı 183 milyonlık dolar tazminat ödemeye de mahkum edilmişti.

ABD, Silk Road Pazar Yerinde Hacker’ın Çaldığı 69 bin 370 BTC’yi Ele Geçirdi!

Silk Road pazar yerinde yaşanan hackleme sonucunda 69.370 BTC’yi çalan hacker, 2020 yılının Kasım ayında ABD tarafından tespit edildi ve BTC’leri ele geçirdi. Ulbrich ise ABD’nin ele geçirdiği Bitcoin’ler üzerindeki tüm haklarından vazgeçti ve devlete olan borcunu ödemek için BTC’lerini devlete devretme kararı aldı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version