Muhabbit

Singapur Dolarına Endeksli Stablecoin “XSGD” Geliyor

Singapur Doları (SGD) ile 1:1 desteklenen stablecoin XSGD duyuruldu.

Singapur merkezli ödeme şirketi Xfers, Singapur dolarına sabitlenmiş XSGD stablecoin’inin resmi sürümünü duyurdu.

Stablecoin, Singapurlu işletmelere ve bireylere ulusal para birimleri tarafından desteklenen kripto para ile işlem yapmanın bir yolunu sunan, Singapur doları cinsinden sabitlenen ilk tokenlardan biri olacak. XSGD, Zilliqa ve Ethereum blok zincirlerinde başlatıldı. Ayrıca token, Xfers’in StraitsX girişiminin bir parçası olarak piyasaya sürüldü.

StraitsX başkanı Aymeric Salley SGD stablecoinin Singapur Merkez Bankası tarafından belirlenen PSN01 yönergelerini içerdiğini söyledi. Salley ayrıca, Singapur’da halihazırda bulunan düzenlemelerinin farklı dijital para biçimleri arasında bir ayrım yapmadığını, bu durumunda kripto para birimi şirketlerinin “belirlenen yönergelere uygun olduğu sürece  ülkede faaliyet gösterebileceklerini açıkladı.

XSGD’nin ilk kullanım alanlarının, öncelikle finansal kurumları, özellikle de sınır ötesi para transferlerini ve kripto tabanlı kurumlar için finansal sistem erişimini içermektedir.

Konu ile ilgili olarak Xfers ödemeler müdürü Sharon Paul şu açıklamalarda bulundu:

“Ödemeler çoğu zaman finansal erişimi sağlamanın ilk adımıdır. Bunu akılda tutarak ekibimizin Stablecoin’leri ödeme seçenekleri paketimize dahil etmesi doğal bir ilerlemedir. 

Paul  ayrıca, XSGD’nin dijital varlıklar ve sermaye piyasaları endüstrileri için birlikte çalışabilir ve dolayısıyla sorunsuz bir ödeme seçeneği olarak sunmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

Ekip, XSGD’nin merkezi olmayan finans ekosisteminde de benimsenmesi için çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Stablecoin şu anda Zilliqa merkezli, merkezi olmayan bir borsa olan Zilswap’te listelenmektedir. 

StraitsX başkanı Salley, stablecoin alanına şu anda ABD dolarının hakim olduğunu ve şirketin diğer para birimlerinin de temsil edilmesi gerektiğine inandığını vurguladı ve ekledi:

“Singapur Doları gibi diğer ulusal para birimlerine sabitlenmiş stablecoinlerin zamanının geldiğine inanıyoruz.”

Salley  ayrıca, Stabilcoinlerin benimsenmesinin yıllar içinde hızla arttığını gördüklerini ve pazarın % 98’ine USD cinsinden sabitlenen stablecoinlerin hakim olduğunu  belirtti.

Blockchain ve Singapur

Singapur’un blockchain ekosistemi, 200’den fazla blockchain projesine ve yatırım firmasına ev sahipliği yapmaktadır. XSGD tarafından sunulan fiat ağ geçidinin, bu şirketlerin küresel kripto piyasalarıyla daha kolay etkileşim kurmasına yardımcı olabilecek bir uygulama olduğu düşünülmektedir.  

Daha Fazla Stablecoin Haberi İçin: Stablecoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberi İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version