Muhabbit

Singapur, Independent Reserve ve DBS Bank’a Lisans Verecek!

DBSV ve Independent Reserve, daha önce kripto paralar ile ödeme hizmeti sağlamak için MAS’dan onay almıştı.

singapur cbdc

singapur cbdc

Singapur Merkez Bankası (MAS), ülkede kripto para birimi hizmeti vermek isteyen iki şirketi resmi olarak onayladı.

1 Ekim yani bugün MAS, Avustralya kripto para borsası Independent Reserve ve DBS Bank’ın yan şirketi olan DBS Vickers’a (DBSV) Ödeme Hizmetleri Yasası kapsamında kripto para hizmetleri ile ödeme hizmeti verebilmesi için lisans verdi.

Independent Reserve tarafından yapılan bir duyuruya göre, firma Singapur’da regülasyonları karşılayan ilk Avustralya kripto para borsası oldu. 2013 yılında Avustralya’da kurulan şirket, 2019’un sonlarında Singapur’da operasyonlara başladı. Kripto para borsası kişilere ve kurumlara dijital varlık veya kripto paralarla ticaret yapma imkanı sunuyor.

DBS Bank tarafından yapılan bir duyuruya göre, yeni lisansın DBSV’nin ve DBS Digital Exchange (DDEx) aracılığıyla kulanıcıların kripto para ticareti yapmalarını destekleyecek. Aralık 2020’de hizmet vermeye başlayan DDEx, yalnızca kurumsal yatırımcıları hedefliyor. Bunun yanında borsa şimdilik Bitcoin (BTC) ve Ether (ETH) gibi büyük piyasa değerine sahip olan kripto para birimlerinin ticaretini destekliyor.

Ağustos ayların başlarında DBSV ve Independent Reserve, MAS’ın dijital ödeme ve kripto para ticareti hizmetleri sağlamak için onay almıştı.

Independent Reserve’in CEO’su Adrian Przelozny, Singapur’un Asya’daki lisans gereksinimlerine sahip olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

Avustralya, Singapur’un kripto para endüstrisini lisanslamasından birçok şey öğrenebilir. Avustralya’daki kripto para borsaları için şu anda para saklama gerekliliği yok.

DDEx başkanı Eng-Kwok Seat Moey, en son alınan lisansla beraber “coin”lerin listelenmesi, ticareti ve saklama hizmeti dahil olmak üzere birçok kripto para ile ilgili hizmet sunacaklarını söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

MAS’tan alınan resmi onay ile DBSV, kurumsal yatırımcıların dijital varlıkların artan potansiyelinden kolay bir şekilde yararlanabilecek. Bunun yanında DBSV’nin, kripto paraları desteklemek için artık daha iyi bir konumda olduğunu düşünüyorum.

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance’in Eylül ayı başlarında Singapur’daki platformunda çeşitli ürün tekliflerini durdurmasından kısa bir süre sonra düzenleyici onaylar uygulanmaya başladı. Küresel kripto para borsası Binance, Singapur’dan faaliyetlerini kayıtsız olarak sürdürdüğüne dair bir uyarı almıştı. 2 Eylül 2021 tarihinde yapılan uyarı ile Binance’in hizmetleri durdurması istenmişti.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version