Muhabbit

Singapur Merkez Bankası, Kripto Paralara Yeni Kısıtlamalar Getirmeyi Planlıyor!

Banka, özellikle kripto para işlemlerinde kaldıraç kullanımına ilişkin kurallar getirmeyi düşünüyor.

singapur yasak

singapur yasak

Singapur Hükümetinin üst düzey bakanlarından birine göre, Singapur Merkez Bankası (MAS), yatırımcıların kripto paraları kullanması ile ilgili kısıtlamalar getirmeyi düşünüyor.

Kısa süre önce yayımlanan parlamento kayıtlarına göre, Singapur Kıdemli Bakanı ve MAS Başkanı Tharman Shanmugaratnam, finansal gözlemcinin kripto para yatırımcıları için “sınırlar koymayı” ve kripto para işlemlerinde kaldıraç kullanımına ilişkin kurallar getirmeyi düşünebileceğini söyledi. Shanmugaratnam ayrıca, kripto para piyasalarının sınırsız doğası göz önüne alındığında dünya çapındaki finansal düzenleyiciler arasında düzenleyici netlik çağrısında bulundu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ocak ayında, MAS, kripto para hizmet sağlayıcılarının halka açık alanlarda reklam veya pazarlama yapmasını yasakladı. Ayrıca Singapur’daki kripto para ATM’lerini kapatmaya yönelik düzenlemelerin arkasında yer aldı. MAS’a göre, ülkenin “Ödeme Hizmetleri Yasası“, düzenleyiciye tüketicinin daha iyi korunmasını sağlamak, finansal istikrarı sürdürmek ve para politikasının etkinliğini korumak için kripto para hizmet sağlayıcılarına ek kısıtlamalar getirme yetkisi veriyor.

Mali gözlemci, Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimleri fiyatlarındaki aşırı oynaklığa atıfta bulunan son olayların kripto para yatırımlarının risklerini vurguladığını söyledi. 30 Haziran’da MAS, Three Arrows Capital’i “yanlış bilgi sağladığı ve yönetim eşiğinin altındaki varlıkları aştığı” iddiasıyla bir kınama mesajı yayınlamıştı.  

Piyasadaki gerilemenin ortasında MAS, Singapur’daki dijital varlıkları yöneten şirketlere düzenleyici kurallar getirme sinyalleri veriyor. Haziran ayında, mali düzenleyici Crypto.com’a ilkesel bir onay vererek kripto para borsasının ülkede belirli ödeme hizmetleri sunmasına izin verdi. 

Bunun yanında Bitstamp Limited, Coinbase Singapore ve Gemini Trust dahil olmak üzere kripto para şirketlerine Singapur’da lisans almak için muafiyet verilirken Binance, şubat ayında ülkedeki faaliyetlerini durdurma planlarını açıkladı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version