Muhabbit

Singapur Merkez Bankası, Paxos’a Kripto Para Hizmetleri Sağlamasına İzin Veren Bir Lisans Verdi!

Paxos, Singapur Merkez Bankasından (MAS) blockchain ve kripto para hizmetleri için bir ön onay aldığını duyurdu.

singapur bank paxos

singapur bank paxos

Aracılık, saklama ve stablecoin hizmetleri sunan kripto para şirketi Paxos, Singapur Merkez Bankasından (MAS) bir ön onay aldığını duyurdu.

Yakın zaman önce yapılan bir duyuruda Paxos, Singapur’un finansal düzenleyicisinden, firmanın, ödeme hizmetleri yasası kapsamında blockchain ve kripto para hizmetleri sağlamasına izin veren bir lisans aldığını söyledi. 

Stablecoin hizmeti sunan kuruluş, düzenleyici onayının, şirketin çalışmalarını Asya’ya genişletme konusunda desteklemeye yardımcı olacağını söyledi.

ABD merkezli kripto para firmasının onayı, yakın zaman önce İsviçreli kripto para bankası Sygnum‘un Singapur’daki kripto para tekliflerini genişletmek için düzenleyiciden bir onay almasından sonra gelmiş oldu.

Paxos Asia’nın kurucu ortağı ve CEO’su Rich Teo, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

“MAS’ın düzenleyicimiz olması bizi heyecanlandırıyor ve onların gözetimi sayesinde, dünyanın en büyük kuruluşları için düzenlenmiş çözümlere güç vererek dijital varlıkların tüketiciler tarafından benimsenmesini güvenli bir şekilde hızlandırabileceğiz.”

Geçen yıldan bu yana, Singapur, hem yerel hem de uluslararası oyunculara birkaç kripto para lisansı veren çok önemli bir merkez haline geldi.

MAS’tan Digital Payment Token (DPT) hizmet sağlayıcıları olarak ön onay alan diğer isimlerden bazıları arasında kripto para borsası Independent Reserve, girişim firması DBS Vickers ve fintech firması FOMO Pay yer alıyor.

Bunun yanında Aralık 2021 itibariyle, MAS’ın, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para şirketlerinin 170 lisans başvurusundan 103’ünün düzenleyici onayını reddettiği belirtiliyor.

Paxos Hakkında

Paxos, önde gelen düzenlenmiş blok zinciri altyapı platformudur. Şirket; PayPal, Interactive Brokers, Meta, Mastercard, MercadoLibre, Bank of America, Credit Suisse, Societe Generale ve Revolut gibi kurumlar için kurumsal blok zinciri çözümleri oluşturmaktadır.

New York, Londra ve Singapur’daki ofisleri ile Paxos, finansal sistemi modernize etmek için küresel bir yaklaşım benimsemektedir.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version