Muhabbit

Singapur, Ödeme Hizmetlerinde Kripto Para Kullanımının Önünü Açıyor!

Singapur Merkez Bankası verdiği lisanslar ile kripto para kullanım alanını artırıyor.

singapur bank

singapur bank

Singapur Merkez Bankası (MAS) kripto para alanına lisans vermeye devam ediyor. Kısa süre önce yapılan açıklamaya göre, Bankanın, Digital Treasures Center’a (DTC) Singapur’da dijital ödeme hizmetleri sunması için Ana Ödeme Kurumu (MPI) lisansı verdiği belirtildi. 

Şirket, yaptığı açıklamada, kripto para birimlerinin ödeme endüstrisinde devrim yaratma potansiyeline sahip olduğuna inandığını ve yatırımcılar için kripto para ödemelerinin etkinleştirilmesi gerektiğini belirtiyor.

DTC’nin almış olduğu bu lisansın yanında daha önce de Ödeme Hizmetleri Yasası‘ndan bir muafiyet kapsamında faaliyet gösterdiği belirtiliyor. Şirket geçtiğimiz mart ayında MAS’tan ilkesel bir onay alarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Şimdi ise alınan bu MPI lisansı ile DTC artık MAS kapsamında tamamen düzenlenmiş bir sağlayıcı konumuna gelmiş oldu. Şirket bundan böyle, hesap düzenleme hizmetleri, üye işyeri edinme hizmetleri, yurt içi ve sınır ötesi para transferi hizmetleri, e-para ihraç hizmetleri ve dijital ödeme hizmetlerini lisanslı olarak sunabilecek.  

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan DTC’nin kurucu ortağı ve CEO’su Alice Liu, MAS’tan tam lisans almanın oldukça heyecan verici olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Müşterilerimizin ve topluluğumuzun yıllar boyunca bize vermiş olduğu destek ve güven için minnettarız. Ödeme için bir kullanım örneği olarak kripto para biriminin geleceği konusunda iyimseriz. Geçtiğimiz birkaç ay içinde, yatırımcılardan ve şirketlerden sağlık hizmetlerinden müziğe, yiyecek ve içeceklere ve otomobillere kadar kripto para ödemelerini etkinleştirme konusunda bir artış görüyoruz. Kripto para ile ödemeler ivme kazandıkça, çeşitli sektörlerden daha fazla yatırımcının kripto paraları ek bir ödeme şekli olarak kabul ettiğini görmeyi umuyoruz.”

Ülkede Dijital Ödeme Hizmetleri Alanı Genişliyor

Şimdiye kadar, Singapur’da Digital Ödeme Hizmetleri sunmak için MAS’tan yalnızca birkaç şirketin prensipte onay aldığı ve ve bazılarının tam lisans aşamasına geldiği biliniyor.

Geçen yıldan bu yana, Singapur, hem yerel hem de uluslararası oyunculara birkaç kripto para lisansı veren çok önemli bir merkez haline geldi. MAS’tan Digital Payment Token (DPT) hizmet sağlayıcıları olarak ön onay alan isimlerden bazıları arasında kripto para borsası Independent Reserve, girişim firması DBS Vickers ve fintech firması FOMO Pay yer alıyor.

Bunun yanında Aralık 2021 itibariyle, MAS’ın, ülkede faaliyet göstermek isteyen kripto para şirketlerinin 170 lisans başvurusundan 103’ünün düzenleyici onayını reddettiği belirtiliyor.

MAS, en son geçtiğimiz haziran ayında, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Crypto.com da dahil olmak üzere üç yeni şirkete ilkesel bir onay verdi.

DTC’nin de şu anda lisans almasıyla, Singapur’da şimdiye kadar dijital ödeme hizmetleri için toplam altı şirketin tam olarak düzenlenmiş şirketler faaliyet gösterir hale gelmiş oldu.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version