Muhabbit

Singapurlu Araç Paylaşma Uygulamasından Bitcoin Desteği

Singapurlu araç paylaşma uygulaması, kullanıcılarına yepyeni çözümler sunuyor.

Singapur’un ilk araç paylaşma platformu Ryde, kullanıcılarına Bitcoin ile ödeme kolaylığını sağlamaya başlıyor.

Gelecek haftadan itibaren Ryde kullanıcıları, Bitcoin ile uygulama içinden RydeCoin satın alıp ödemelerini bu para birimi üzerinden gerçekleştirebilecek. Tek seferde 700$’a kadar ödeme kabul eden platform, kullanıcılarına Bitcoin kullanarak ödeme yapmasını sağlayan ilk ve tek araç paylaşma platformu olduğunu iddia etti.

Şirket, ulaşım platformunda bu kolaylığı getiren ilk şirket değil. 2018 yılında Bitcoin ile mikro ödemeler yapılmasını sağlayan bir uygulama olan Fold, 2018 yılında Uber ile bir ortaklık kurmuştu. Kullanıcılarına Fold üzerinden Uber ödemeleri sağlayan ortaklık, ayrıca RydePay aracılığıyla Bitcoin depolamasına ve kullanılmasına da izin veriyordu.

Ryde Technologies’in kurucusu ve CEO’su Terence Zou, bu ödeme yönteminin, Bitcoin’in işlem hacmi arttıkça bir çok alanda kullanılacağını düşünüyor.

Zou, “blockchain ve kripto para alanındaki gelişmeleri yakından takip ediyorum ve gün geçtikçe kripto para birimlerinin yeni kullanım alanları konusunda umutlu hissediyorum.” dedi.

Zou’nun açıklamalarına göre şirket, Singapurluların %60’ının halen nakit işlemleri tercih ettiği 2019 senesinde kripto para işlemlerinin üzerine çalışmalar yapmış. Corona virüs salgınıyla birlikte dijital işlemlerin öne çıkması ile beraber şirket bu çalışmaları hızlandırmış.

Crystal Analytics’in 2020’de hazırladığı bir rapora göre, 25 adet borsa platformu ile beraber Singapur, ABD ile en fazla bitcoin borsasına sahip olan ülke sıralamasında 3. sıradalar.

Zou ayrıca, “Singapurluların Bitcoin ile arası iyi fakat kullanım alanları kısıtlı. Bazı ATM’lerden ve kripto para borsalarından Bitcoin satın alımı yapılabiliyor fakat pek çok tüccar Bitcoin’i kabul etmiyor.” dedi.

Bir teknoloji firması olarak, Bitcoin’i benimsemek Ryde’ın uzun vadeli planlarının ilk adımı olarak nitelendiriliyor. Ülkede yaygın bir şekilde kullanılan Ryde ve benzeri servisler ile birlikte şirket, ülkede kripto para kullanımının yaygınlaştırmasına katkı sağlayan isim olmak istiyor.

 

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version