Muhabbit

Sırbistan Üç Kripto Para Borsasından Gelen Lisans Başvurularını İnceliyor!

Yetkili kurumlar tarafından incelenen başvurular geçen hafta yapılmıştı.

sırbistan

sırbistan

Sırbistan’da üç kripto para borsası lisans başvurusu yaptı. Yetkili kurumlar tarafından incelenen başvurular geçen hafta yapılmıştı.

Ülkede bulunan yerel medya kuruluşları tarafından paylaşılan bilgilere göre yetkililer, ilk lisansın önümüzdeki haftalar içinde çıkabileceğini düşünüyor.

İlk lisansın önümüzdeki haftalarda onaylanacağını düşünüyorum. Bu durum bizim için oldukça önemli.

Ortada dolaşan iddialara göre aynı zamanda 4 farklı dijital varlık kuruluşu da ülkede gerçekleştirecekleri başvuru için gerekli harçları ödemiş durumda. Kripto paralar ile ilgili lisanslama ve diğer süreçler ile ilgili çalışmalarını sürdüren Sırbistan yönetimi, onay için acele etmezken, süreç içinde sektörün de gelişmesi ile birlikte birçok şeyin yolunu bulacağını ve sistematik bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyor.

Kendi Borsasını Kurabilir

Bir diğer iddia ise ülkenin kendi borsasını kuracağı ile ilgili. 2022 yılının başlarını hedef gösteren yerel medya kanalları, hükümetin bu noktada da çalışmaları olduğunun altını çiziyor. Resmi bir açıklama olmasa da alınan duyumlar ve sızan bilgiler ışığında ülkeninin kendi kripto para borsasını açabileceği iddiaları oldukça güçlü.

Ülkede geçtiğimiz yaz aylarında kabul edilen yasa ile birlikte Bitcoin ve benzeri diğer kripto paralar dijital varlık ve değer saklama aracı olarak tanımlanmıştı.

Yine yerel kuruluşlar tarafından paylaşılan verilere göre ülkedeki kripto para adaptasyonu son dönemde fazlasıyla arttı. 200.000’in üzerinde vatandaşın kripto parası olduğunu bildiren medya kanalları, bu rakamın önemli bir kısmının yakın zamanda ilk alımlarını gerçekleştirdiği bildirdi.

Sizce Sırbistan kripto paralar tarafında beklenen adımları yakın zamanda atacak mı?

Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version