Muhabbit

Siz De Bir Gencin Hayalini Gerçekleştirmek İster Misiniz?

Blockchain tabanlı, Türk Lirası endeksli stablecoin BiLira ile bağış kabul eden Uçurtma Projesi, gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünü açıyor.

bilira muhabbit

bilira muhabbit

Blockchain tabanlı, Türk Lirası endeksli stablecoin BiLira ile bağış kabul eden Uçurtma Projesi, gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünü açıyor.

Her öğrencinin, gencin öğrenim hayatını devam ettirme veyahut farklı bir noktaya taşıma hayalleri vardır. Uçurtma Projesi de tam bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için bir kapıyı aralıyor. Mert Susur, Altuğ Öztürk ve Mustafa Turhan’ın kurucusu olduğu Uçurtma Platformu, desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere seslerini duyurma şansı veriyor.

Blockchain tabanlı proje, finansal olarak desteğe ihtiyacı olan gençlerin platform üzerinde destekçi bulmasını sağlıyor. İlanlarını veren gençler, belli başlı taahhütlerde ve vaatlerde bulunarak insanlardan destek istiyor.

Desteğe ihtiyacı olan her gence bir kripto para cüzdanı sağlanıyor. Genci desteklemek isteyenler, gençlerin dijital cüzdanlarına Türk Lirası endeksli stablecoin BiLira ile destekte bulunabiliyorlar.

Kısa bir süre önce hayata geçirilen proje, Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenim gören 25 öğrenciye düzenli olarak destek sağlamak üzere ilk destekçilerini arıyor. Bununla birlikte kampanyalarını duyurmak için öğrencilerin de aktif bir şekilde katılmaları isteniyor.

Uçurtma Platformu’nun Blockchain tabanlı ve kripto para üzerinde ilerleyen Uçurtma Projesi’ni diğer projelerden ve destek kampanyalarından ayıran bir başka önemli özelliği ise komisyon almaması. Ne destek çağrısını yayınlayan gençlerden ne de destek veren destekçilerden hiçbir şekilde komisyon alınmıyor. Destekçinin cebinden çıkan destek direkt olarak destek çağrısının muhattabı gencin cebine giriyor. Bununla birlikte Uçurtma Platformu’nun hiçbir şekilde gençlerin cüzdanlarına giriş izinleri mevcut değil. Dijital cüzdanların tek kontrolü gencin elinde olacak.

Her gencin farklı bir destek planı mevcut. Kimisi akademik hayatına devam etmek için destek isterken kimisi akademik hayatını ilerletmek için destekçiye ihtiyaç duyuyor.

Desteğinizle Hayallerine Koşacak Olan Bazı Uçurtması Elinde Gençler

Selvin Yıldız; Geleceğin Bilim İnsanına Destek Olur Musun?

İstanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü son sınıf öğrencisi Selvin Yıldız, yüksek lisansını Finlandiya’daki Oulu Üniversitesi’nde yapmak istiyor. Oulu Üniversitesi’nden %75 burslu olarak da kabul alan Yıldız, geri kalan %25’lik kısım için destek arıyor.

31 Temmuz 2020 tarihine kadar okul harcı, oturma izni ve çeşitli elzem ihtiyaçları için yaklaşık 10 bin Euro’ya ihtiyaç duyuyor. Bu yüzden de kripto para dünyasından destek istiyor.

Barış Bayraktar – Hayallerime Ulaşmama Yardım Eder Misiniz?

ECA Elginkan Anadolu Lisesi’nden mezun olan Barış Bayraktar, lise yıllarının başında astronomi alanına merak sarmış ve bu doğrultuda çalışmalar yapmış. Okulunda ECA Astronomi adında bir kulüp açarak yönetimini üstlenmiş, henüz 10. sınıftayken mini bir konferans vermiş. Tüm hayali Astronomi alanında büyük bir bilim insanı olmak.

Bu hayale giden yolda Astronomi alanında dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Pennsylvania State Üniversitesi’nden kabul almış. Kayıt ücreti olan 330 doları almamayı kabul eden üniversite, ne yazık ki yabancı lisans öğrencilerine burs veremiyor. Bu yüzden de ne kadar kayıt ücretini vermiş olsa da okuyabilmek için 38 bin dolar gibi bir desteğe ihtiyacı var. Bu desteği de kripto para dünyasında arıyor.

 

 

 

 

Son Yazılar

Exit mobile version