Muhabbit

SkyBridge 38 Bin 436 Ton Karbon Ofseti Alıyor!

SkyBridge Capital, 38.436 ton karbon ofseti almak için karbon kredisi sağlayıcısı MOSS Earth ile masaya oturduğunu açıkladı.

skybridge capital muhabbit

skybridge capital muhabbit

Küresel yatırım firması SkyBridge Capital, 38.436 ton karbon ofseti almak için karbon kredisi sağlayıcısı MOSS Earth ile masaya oturduğunu açıkladı.

Kripto para sektörünün geçtiğimiz Mayıs ayında Elon Musk’ın öne sürdüğü “Bitcoin madenciliğinin fosil yakıt fiyatlarındaki artışın arkasındaki sebep olduğu” düşüncesini değiştirme çabaları devam ediyor. Bu kez küresel ölçekte hizmet veren SkyBridge Capital bir adım attı.

ESG Odaklı Yatırımcıları Çekebilir!

SkyBridge Capital’in kurucusu Anthony Scaramucci, Bitcoin madenciliği sektörünün on yıllık bir zaman diliminin sonunda tamamen yenilenebilir enerji ile kendini döndüreceğini öne sürdü. Ardından da şirketin yeni alımını duyurdu.

“Bu arada, karbon denkleştirmeleri, Bitcoin ağını yeşillendirmenin ve ESG odaklı yatırımcıların benimsemesini kolaylaştırmanın etkili bir yolunu temsil ediyor.”

SkyBrıdge kurucusu anthony scaramuccı

Scaramucci, bir şirkete yapılan yatırımın toplumsal etkisini ve sürdürülebilirliğini ölçmeye yarayan 3 temel faktör olan çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişime (Environmental, social and corporate governance/EGS) odaklı yatırımcıların karbon dengelenmesi ile sisteme çekileceğini ifade etti.

MOSS Earth, sera gazı emisyonlarını dengelemek için karbon kredisi destekli “MCO2” token’ları sağlayan bir iklim teknolojisi firmasıdır. Ortaklığın bir parçası olarak SkyBridge Capital, Bitcoin gibi dijital varlıklarıyla ilişkili karbon ayak izini belirlemek için “ihtiyatlı” bir tahmin kullandı.

Kripto Para Sektörü “Yeşilleniyor”

Elon Musk’ın söyleminden sonra kripto para dünyasında önemli adımlar atıldı. SkyBridge Capital bu son adımıyla, FTX, Gemini ve BitMEX kripto para borsaları da dahil olmak üzere bu yıl çevresel ayak izlerini azaltmak için karbon ofsetleri satın alan birkaç kripto para şirketine katılıyor.

Bununla birlikte Bitcoin Madencilik Konseyi tarafından 2 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanan bir araştırmaya göre, küresel Bitcoin madencilik sektörünün 2021 yılının 2. çeyreğinde %56 sürdürülebilir güce ulaştığı tahmin ediyor.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version