Muhabbit

Skynet Labs, Merkezi Olmayan Sosyal Medya Uygulamaları Geliştirmek İçin SkyDB’yi Başlattı

Skynet merkeziyetsizlik adımı attı.

Sia tech, merkezi olmayan bulut depolama platformunu oluşturan blockchain şirketi Skynet Labs’da merkezi olmayan sosyal medya uygulamaları oluşturmak isteyen geliştiriciler için bir platform olan SkyDB’yi başlattığını duyurdu. 

Şirket tarafından yapılan bir duyuruya göre SkyDB, kullanıcıların merkezi olmayan hesaplar oluşturmasına ve bu hesaplarda her yerden erişilebilmesine ve verileri depolamasına izin verecek. Kullanıcılar herhangi bir özel yazılım çalıştırmasına gerek kalmadan verilere normal bir web tarayıcısından erişebilmesine olanak sağlayacak. SkyDB’nin piyasaya sürülmesiyle, daha önce var olmayan uygulamaları oluşturmanın artık mümkün olduğu açıklandı.

Şirket SkyDB ile yapılabilecek birçok uygulamanın olduğunu açıkladı. Bunlara örnek olarak ise kullanıcı verilerini depolayan DropBox’ın merkezi olmayan bir sürümü olan bir uygulama oluşturulabileceği bildirildi.

Yine başka bir örnekte, bir kullanıcının hesabı altındaki herkese açık bir dosyaya yazdığı gönderilerin bir listesini yayınlayan bir blog uygulaması yazılabileceği bildirildi. Blog okuyucu kullanan herkesin, okuyucuyu yüklerken kontrol ettikleri hesaplar listesine kendi hesap kimliğini ekleyerek o kullanıcıyı takip edebilecekleri açıklandı.

Skynet Labs CEO’su ve baş geliştiricisi David Vorick, ekibin ürünü geliştirmesinin yaklaşık iki yıl sürdüğünü söyledi. SkyDB’nin kullanımının Sia ağından çok daha kolay olduğunu söyleyen CEO, geliştiricilerin bir düğüm çalıştırmasına gerek kalmayacağını ve uygulamayı Javascript’te oluşturabileceğini söyledi. Bunun yanında kullanıcıların uygulamaya bir dosya yükleyebileceğini ve bunun da yapım sürecini daha hızlı ve daha kolay hale getireceğini dile getirdi. 

Vorick, ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Skynet’in daha erişilebilir kullanıcı deneyimi geliştiriciler için bir dünya fark yaratmıştır. Aldığımız proje sayısı ayda bir ila ikiden neredeyse bir gecede günde bir ila ikiye çıktı.”

SİA Hakkında

Sia, önde gelen merkezi olmayan bulut depolama platformudur. Platformda kayıt, sunucu ve üçüncü taraflar bulunmamaktadır. Sia, geleneksel bulut depolama sağlayıcılarından daha sağlam ve daha uygun fiyatlı bir veri depolama pazarı oluşturmak için blockchain teknolojisinden yararlanmaktadır.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version