Muhabbit

Snoop Dogg, Ice Cube’ün BIG3 NFT Koleksiyonunu Satın Almak İçin Bu Başarılı Girişimci İle Anlaştı

Snoop NFT alabilmek için kiminle ortaklık kurdu?

Ice Cube’ün BIG3 basketbol ligi, 2017 yılında kuruldu. NBA’den farklı olan bu ligde maçlar 3’e 3 şeklinde oynanıyor ve oyuncular şehirlerine bağlı kalmak zorunda değiller.

Ligde eski NBA oyuncuları Rashard Lewis ve Amar’e Stoudemire gibi isimler bulunuyor. Ligin şampiyonları 2017 yılından beri kayıt altında tutuluyor.

NFT fanatiği olarak bilinen Ice Cube, 2022 Nisan ayında işleri biraz daha büyütmeyi düşünerek ligin franchise’larının sahipliğini parçalamak için Ethereum’u kullandığını açıkladı. Cube, bunun için ligde bulunan 12 takımın NFT’lerini çıkardı ve NFT’lere yatırım yapan herkesin takımın bir parçası olduğunu açıkladı.

Her takım için 1.000 adet NFT üretildi. Üretilen NFT’lerin 2 farklı nadirlik seviyesi bulunuyor. Bu seviyeler “Fire/Ateş” ve “Gold/Altın” şeklinde. Bir takımda “Fire” nadirlik derecesinden 25 adet bulunurken, “Gold” derecesinden 975 adet bulunuyor.

NFT’lerin satış fiyatı ise, “Fire” ise 25.000 dolar iken “Gold” ise 5.000 dolar.

Bir kişi veya kuruluş NFT’ler aracılığıyla sahiplik kazandığında (yani, NFT’lerin çoğunluğuna sahip olduğunda) takım ile ilgili kararları alabilir, CEO’sunu veya Başkan’ını seçebilir. Ayrıca takım ürünleri oluşturmak ve lig yetkilileriyle etkileşimde bulunmak gibi faaliyetlerde bulunabilir.

Birçok ünlü isim, Ice Cube’ün NFT’lerini satın almaya başladı

Ice Cube, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, BIG3 Tri State takımının NFT koleksiyonunun “Fire” serisinden 25 parçanın daha satın alındığını ifade etti. Ice Cube’e göre 25 NFT, 8 Mayıs 2022 tarihinde teknoloji girişimcileri Sunny Deep, Vinny Lingham ve Kevin Rose tarafından satın alındı.

Ayrıca 6 Mayıs 2022 Cuma günü girişimci Gary Vaynerchuk, 2019 yılı şampiyonu Triplets’in NFT koleksiyonunun “Fire” serisinden 25 parça satın aldığını duyurdu.

Son olarak da Snoop Dogg’un, PayPal Kurucu Ortağı Ken Howery ile birlikte Bivouac takımının NFT koleksiyonundan 25 adet “Fire” serisini satın aldığı açıklandı.

Konu hakkında açıklama yapan Ken Howery şu sözleri söyledi:

“Ligin mülkiyet haklarının NFT olarak benimsenmesi, her akıllı yatırımın temel özellikleri olan hem vizyoner hem de pratik olması, bu NFT’leri yatırım olarak görmeme sebep oldu.”

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version