Muhabbit

Societe Generale: Bitcoin Çok Değişken, Altın Daha İyi Bir Yatırım Aracı!

Analistler, Bitcoin’in düzensiz fiyat hareketlerinin güven vermediğini savunuyor.

Fransa merkezli dev finans kuruluşu Societe Generale analistleri; Alain Bokobza ve Arthur Van Slooten, 20 Mayıs tarihinde yaptıkları bir açıklamada, herhangi bir yatırım portföyündeki Bitcoin’in, özellikle değişken fiyat hareketlerinden dolayı son derece tartışmalı olmaya devam ettiğini belirtiyorlar.

Bokobza ve Van Slooten, kripto para birimi için beliren “en büyük tehdit” olarak nitelendirilen potansiyel düzenleme gibi faktörleri öne sürerek, Bitcoin risklerinin “olumsuz yönde kaldığını” savunuyor. Analistler ayrıca, dünya genelinde giderek artan hükümet baskıları tehdidinin, gelecekteki Bitcoin fiyat hareketleri üzerinde önemli bir aşağı yönlü baskı oluşturduğunu belirtiyor.

Nitekim, son BTC fiyat düşüşünün, dünya genelindeki devlet kurumlarından gelen birkaç olumsuz düzenleyici hamle ile aynı zamana denk geldiği, buna en son örnek olarak ise ABD Hazinesinin, 10.000 $ ‘ın üzerindeki kripto para işlemlerinin İç Gelir Servisi’ne bildirilmesini zorunlu kılmak istemesi gösteriliyor.

Altın, Bitcoin’e Göre Daha Güvenli

Societe Generale analistleri ayrıca Bitcoin ve altın karşılaştırmalarına da değinerek, yatırımcıların her iki varlığı da parasal değer kaybına karşı koruma olarak gördüklerini kabul ediyor. Ancak, kısmi korumanın ötesinde, analistler, pozitif fiyat hareketlerini ve satın alma korkusunu, her iki değer varlığının da şöhretini kazanmanın tek iddiası olduğunu dile getiriyorlar.

Bunun yanında Bokobza ve Van Slooten, yükselen enflasyon durumunda altının “tahvillerdeki sermaye kayıplarını kısmen dengeleyebileceğini” belirtiyor. Dahası, altının aynı zamanda enflasyon ya da deflasyona dönüş olaylarında hisse senetleri üzerindeki kayıpları kısmen dengelemede koruyucu bir rolü olduğu belirtiliyor.

Societe Generale Hakkında

Societe Generale Avrupa’nın ana finans şirketlerinden biridir. Şirket Avrupa dışında da ilişkiler sürdürmektedir. Merkezi Paris’in Batı kısmında bulunan şirket, Fransa’daki en eski bankalardan biridir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version