Muhabbit

Solana Ağı Yeniden Çevrim İçi! Neler Yaşandı?

solana muhabbit

solana muhabbit

Solana ağı dün önemli bir sıkıntıyla karşılaşmıştı. Dün (14 Eylül 2021) Solana’nın sosyal medya platformu Twitter’daki resmî hesabı Solana Status, Solana’nın ana ağ betasının 45 dakikalık bir süre boyunca aralıklı olarak istikrarsızlık problemi yaşadığını duyurmuştu.

Ağda yaşanan problem nedeniyle işlem gücünde saniyede 400 bine varan bir artış yaşandığı belirtildi. Solana Blockchain’in mühendisleri ağı stabilize edemediğinden, doğrulayıcı topluluğu ağın yeniden başlatılmasını koordine etmeyi seçti.

Solana Geri Döndü!

Neredeyse yarım günden fazla bir süre kapalı kalan Solana, bugün (15 Eylül 2021) geri döndüğünü sosyal mesajlaşma platformu Discord üzerindeki sunucusunda ilan etti. Topluluk tarafından olumlu olarak karşılanan bu haber öncesi Discord sunucusundaki birçok yatırımcı çeşitli protestolar düzenlemekteydi.

“Solana doğrulayıcı topluluğu, 1.6.25’e yükseltmenin ardından Mainnet Beta’nın yeniden başlatılmasını başarıyla tamamladı. Dapp’ler, blok kaşifleri ve destekleyici sistemler önümüzdeki birkaç saat içinde iyileşecek ve bu noktada tam işlevsellik geri yüklenecek.”

Solana (SOL) Fiyat Grafiği ve Fiyat Analizi

Solana fiyat grafiği, üç günlük.

Yaşanan problem nedeniyle Solana (SOL) 12 saat içerisinde %15’lik bir değer kaybı yaşadı. Yaşanan problem ve değer kaybı nedeniyle birçok yatırımcının Solana Blockchain’ine olan güveninde sarsılma olduğu Discord sunucusunda yapılan “protestolarda” belirtildi.

Yaşanan problemden yaklaşık bir hafta önce 9 Eylül 2021 tarihinde, Solana (SOL) tüm zamanların en yüksek değeri olan 215 dolara ulaşmıştı. 175 dolar civarına geri düşen SOL, yaşanan problem ile birlikte 145 dolar seviyelerinden işlem görmekteydi. Ancak problemin çözüldüğü ve ağın çevrim içi olduğu müjdesinin gelmesiyle SOL şu anda (15 Eylül 2021/14:15) 160 dolar seviyesinden işlem görmekte.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version