Muhabbit

Solana, Güney Kore’deki Web3 Girişimleri İçin 100 Milyon Dolarlık Yatırım Fonu Başlattı!

Solana Güney Kore’deki web3 girişimleri için 100 milyon dolarlık hibe verecek.

Solana Güney Kore

Solana Güney Kore

Son birkaç ayda kripto para piyasasındaki fiyat hareketlerinin çok dalgalı olduğunu söyleyebiliriz. Bitcoin’de 31.000 $ ile 29.000 $ arasında hızlı fiyat hareketleri gerçekleşiyor. Yatırımcılar ikiye ayrılmış durumda görünüyor. Bir taraf Bitcoin’in buradan çok fazla yükseleceğini söylerken, diğer taraf ise daha fazla düşeceğini söylüyor.

Kripto para piyasası şimdilik iyi durumda olmasa bile yapılan projelerin geliştirilmesi için farklı şekilde fonlar toplanıyor. Solana Labs, Güney Kore’deki web3 girişimleri için 100 milyon dolarlık hibe verecek.

Solana Labs oyun genel müdürü Johnny Lee konu hakkında şunları söyledi:

“Solana Ventures ve Solana Vakfı, Güney Koreli web3 girişimlerine sermaye dağıtmak için 100 milyon dolarlık bir yatırım ve hibe fonu kurdu. Fon, Güney Kore’deki oyun stüdyoları, GameFi, NFT’ler ve DeFi’a odaklanacak.”

Solana Labs İletişim Başkanı Austin Federa’nın dediğine göre, fon, Solana topluluk hazinesinden gelen sermaye tarafından destekleniyor.

Daha sonra Lee sözlerine şu şekilde devam etti:

“Kore’deki oyun endüstrisinin büyük bir kısmı web3’e taşınıyor. Oyunun her alanında olmak istiyoruz. Çok çeşitli büyük projeler var. Bu nedenle projelere yatırım yapmaya devam edeceğiz.”

Lee’ye göre Solana’nın oyun ve NFT piyasası Güney Kore’de çok fazla talep görüyor. Bu yüzden bölgeye özel bir fon başlatılmış olabilir.

Geçmişte Axie Infinity gibi sadece kullanıcıların para kazanması için var olan ve aslında oynarken aldığın zevkin çok önemli olmadığı oyun-kazan oyunları hakkında çok sayıda eleştiri yapıldı. Bununla birlikte birçok oyun projesi sadece kripto para ve blok zinciri alanında değil daha geniş kitleye hitap etmek için erişimlerini genişleterek oynanabilirlik üzerine odaklandı.

Lee, 2022 yılının ikinci yarısında Solana blok zincirinde daha fazla kaliteli ve eğlenceli oyunların piyasaya sürüleceğini tahmin ediyor. Lee konu hakkında sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu oyunlar ile birlikte, oyna-kazan oyunlarının aslında daha eğlenceli olduğunu fark edeceğiz. Oyna-kazan konseptindeki mevcut algıyı değiştirebiliriz.”

Uzun vadede Lee, web3 oyunlarının mobil cihazlarda ücretsiz oynanan oyunlar kadar benimseneceğini düşünüyor ve sözlerini şu şekilde sonlandırıyor:

“Oynaması ücretsiz oyunların benimsenmesi muhtemelen sekiz yıl sürdü, bu nedenle web3 oyunlarının baskın gelir modeli olması için dört yıla ihtiyacımız olduğunu söyleyebiliriz.”

Solana Blok Zinciri Sürekli Olarak Kesintiye Uğruyor!

Solana blok zinciri, yaklaşık 3-4 aydır kesintiye uğruyor. Ağın düşük işlem ücretlerine sahip olduğu için blok zincirine yüklenmek yada saldırı düzenlemek maliyetsiz oluyor. Solana ağı, zincir bölünmesi hatalarına karşı korunmak için çoklu node uygulamasına geçebilir. Ağ yeniden başlatıldı ancak yeniden başlatmanın yalnızca hata için bir acil durum düzeltmesi olduğunu ve sorunun temel nedenine yönelik bir çözüm olmadığını da belirtti.

Solana ekibi ise genel açıklamasında mühendislerin yeni bir sürüm üzerinde çalıştığını duyurdu. Yama çıkana kadar işlemlerde geçici olarak kesintiler ve durdurmalar olacağını yazdı. Ekip, kullanıcı fonlarının güvenliğini sağlayacaklarının da altını çizdi.

İlginizi çekebilir: Solana Blok Zinciri Yaşadığı Kesintilere Son Verebilecek Mi?

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version