Muhabbit

Solana Kurucu Ortağı: Bitcoin, Proof of Stake’i Kabul Etmezse Kullanıcılarını Kaybedecek!

Bitcoin madenciliğinin çevresel etkileri, Yakovenko’nun önerisini etkileyen faktörlerin başında geliyor.

Solana’nın kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, CNBC’den Kate Rooney ile yaptığı röportajda Bitcoin’in (BTC) proof of stake (PoS) konsensüs mekanizmasına geçmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Bitcoin madenciliğinin çevresel etkileri, Yakovenko’nun önerisini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra Anatoly Yakovenko; proof of stake sistemini kullanmanın daha verimli olduğunu, mühendislik açısından bakıldığında, aynı koruma seviyelerini sunduğunu söyledi ve ekledi:

“Bu muhtemelen bana söyleteceğiniz en tartışmalı şey ama sonunda Bitcoin proof of stake’e geçmezse, yakında kimse onu kullanmayacak”

Aynı zamanda Yakovenko; Bitcoin ağının proof of work (PoW) konsensüs mekanizması olarak çalıştığında, doğası gereği başarılı bir 2. layer (katman) ekosistemine sahip olamayacağını söylüyor. Bunun yerine, Bitcoin’in bir değer deposu olduğunu fakat bunun şimdilik işe yararken, on yıl içinde neler olacağını kestiremediğini söylüyor.

Bitcoin, bildiğiniz gibi ağı korumanın ve çift harcamayı (double-spend) önlemenin bir yolu olarak proof of work modelini benimsedi. İlk çıktığı yıllarda madenciler bir bilgisayar kullanarak işlemleri doğrulayabiliyordu. Fakat ağ büyüdükçe inanılmaz enerji seviyelerini talep eder duruma ulaştı.

Bitcoin İçin Proof of Stake Modelini Önerenler

Bitcoin için proof of stake modelini öneren tek kişi Anatoly Yakovenko değil. Kısa bir süre önce Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen, Bitcoin’in proof of stake modelini benimsemesi için teklifte bulundu. Bitcoin’in çevresel etkisi hakkında farkındalığı artırmak için tasarlanmış bir kampanya olan “İklim Değil, Kodu Değiştir” lansmanıyla da teklifini bir adım öteye taşıdı.

Ethereum 2022 Yılı Sonunda Proof of Stake’e Geçiyor!

Bitcoin’den sonra ikinci en büyük kripto para ağı olan Ethereum (ETH), tahminlere ve planlara göre 2022 sonlarında proof of stake modeline geçiyor. Ethereum (ETH), 32.89 milyar dolarlık stake değeri ile en çok stake edilen kripto varlıkları listesinde ikinci sırada yer alıyor.

Tüm bunlara ek olarak Anatoly Yakovenko, Solana’yı önde gelen proof of stake (PoS) ağlarından biri olarak gördüğünü söylüyor ancak Solana’nın son aylarda sık sık kesintilerle boğuştuğu biliniyor.

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version